Joensuun poliisi on suorittanut syksyn aikana esitutkintaa heinäkuussa yksityisasunnossa tapahtuneeseen törkeään ryöstöön liittyen. Esitutkinta on tällä viikolla edennyt niin, että Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on vanginnut 30-vuotiaan naisen ja 38-vuotiaan miehen todennäköisin syin törkeästä ryöstöstä epäiltynä. Molemmat vangitut ovat joensuulaisia.

Rikoksen asianomistaja, joensuulainen noin 30-vuotias mies oli päätynyt 14.7.2018 kolmen hengen seuraan. Vangitut henkilöt kuuluvat tähän seurueeseen ja yksi seurueen jäsen on vielä tavoittamatta. Seurueen jäsenet olivat uhanneet asianomistajaa teräaseilla ja vaatineet asianomistajalta huomattavaa rahasummaa.Päästäkseen tilanteesta asianomistaja oli siirtänyt osan rahoista yhden seurueen jäsenen tilille ja nostanut osan rahoista tililtään ja luovuttanut yhdelle seurueen jäsenelle.

Rahojen nosto on tapahtunut Joensuun Noljakan ostoskeskuksessa ja poliisin saaman tiedon mukaan joku ulkopuolinen henkilö kiinnitti rahojen nostotapahtumaan huomiota. Mikäli jollain on silminnäkijähavaintoja kuvatunkaltaisesta epäilyttävästä automaattinostotapahtumasta 14.7.2018 (ns. Ilosaarirock-viikonloppu) Joensuun Noljakan ostoskeskuksen automaatilta, häntä pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi. Myös muut tapaukseen liittyvät vihjeet voi lähettää samaan osoitteeseen.

Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa. Yksi rikoksesta epäillyistä on edelleen tavoittamatta.

Aiheeseen liittyen