Vantaa. Kaksi miestä jäi kiinni yritettyään anastaa henkilöautosta renkaita. Ohikulkija oli kiinnittänyt huomiota miesten hääräämiseen pysäköintialueella ja soittanut asiasta hätäkeskukseen. Poliisipartion saavuttua paikalle miehet olivat ehtineet irrottaa autosta yhden renkaan vanteineen. Kun kaksikko huomasi poliisiauton, miehet hyppäsivät oman autonsa kyytiin ja lähtivät pakoon pitkin kevyenliikenteen väylää.

Poliisipartio lähti ajamaan varkaiden autoa takaa. Kevyenliikenteen väylältä pakeneva siirtyi ajotielle. Ajoneuvo käytti huomattavaa ylinopeutta. Lyhyehkön takaa-ajon aikana se myös ajoi ulos tieltä ja osui reunakiveykseen siten, että toinen eturengas hajosi. Toinen tehtävälle osallistunut poliisipartio onnistui sulkemaan pakenevan henkilöauton reitin Talkootiellä, jolloin pakoauton kuljettaja luopui leikistä ja ajoi autonsa sivuun.

Molempia miehiä, vuonna 1969 syntynyttä kuljettajaa ja kyydissä ollutta vuonna 1979 syntynyttä nuorempaa kaveria, epäillään varkaudesta. Kuljettajaa epäillään lisäksi kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja rattijuopumuksesta, koska hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen.

Aiheeseen liittyen