Kuusamo. Poliisi sai lauantaina 13.7. kello 19 tienoilla tehtävän Kuusamon keskustassa sijaitsevaan yksityisasuntoon jossa kuusamolaisella avoparilla oli ollut riitaa.

Nelikymppisen kuusamolaismiehen epäillään pahoinpidelleen nuorempaa avopuolisoaan tapahtuman yhteydessä mm. lyömällä. Myös teräaseita oli ollut esillä. Poliisi otti tapahtumapaikalta kiinni epäillyn tekijän, joka pidätettiin myöhemmin. Uhri kävi tarkastuttamassa vammansa lääkärissä, josta hän kotiutui tarkastuksen jälkeen. Alkoholilla on ollut osuutta asiaan. Motiivina on tämänhetkisten tietojen mukaan ollut mustasukkaisuus.

Nainen löytyi myöhemmin aamuyöllä 14.7. kuolleena toisesta yksityisasunnosta, jonne hän oli mennyt yöksi.

Alustavien oikeuslääketieteellisten tutkimusten perusteella aiemmalla pahoinpitelyllä ei ole ollut osuutta naisen menehtymiseen. Lopullinen varmuus asiasta saadaan tutkimusten valmistuttua lopullisesti muutaman viikon kuluessa.

Asiaa tutkitaan tässä vaiheessa pahoinpitelynä, laittomana uhkauksena sekä kuolemantuottamuksena. Lopulliset rikosnimikkeet varmistuvat tutkinnan ja oikeuslääketieteellisten tutkimusten valmistuttua.

Epäilty tekijä on vapautettu.

Aiheeseen liittyen