lauantai, 20 huhtikuun, 2024

Kaksi räjähdystä peräkkäin samalla kadulla Västra Frölundassa

Ruotsi. Muutaman minuutin välein tapahtui yön aikana kaksi räjähdystä Västra Frölundassa Göteborgista lounaaseen. Räjähdykset tapahtuivat samalla kadulla sijaitsevien kahden kerrostalon sisäänkäynneillä, uutisoivat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Hälytys kovista pamauksista tuli poliisille keskiviikkoyönä 5.3. kello 01.32. Räjähdykset tapahtuivat peräkkäin lähes samaan aikaan.

– Ne ovat sattuneet melko lähellä toisiaan, ja räjähdykset tapahtuivat rakennusten ulkopuolella. Sisäänkäynnit ovat vaurioituneet, kertoo poliisin päivystävä Göran Carlbom SVT:lle.

Aftonbladetin mukaan tapahtumapaikkojen välillä on matkaa ehkä 100-150 metriä.

Henkilövahinkoja ei ole raportoitu. Asuntoja ei ole tarvinnut evakuoida. Myöhemmin keskiviikkoaamuna poliisi ilmoitti, että yksi talon asukas sai räjähdyksen yhteydessä pieniä haavoja, mutta hänen ei tarvinnut hakeutua lääkärin hoitoon.

Kansallinen pommintorjuntayksikkö on turvannut paikan yön aikana.

Poliisi on eristänyt alueen ja ja kohteissa on ollut laaja operaatio, samalla kun räjähdysten mahdollisia yhteyksiä tutkitaan.

– On aivan liian aikaista sanoa mitään, mutta nämä yhteydet on tietysti asia, jota meidän on työstettävä, Göran Carlbom sanoo.

Molempien rikospaikkojen rajoitukset pysyvät paikoillaan, kunnes tutkinta on saatu päätökseen.

Tapahtumat luokitellaan törkeäksi yleisen vaaran tuhoamiseksi ja syttyvistä ja räjähtävistä aineista annetun lain törkeäksi rikkomiseksi.

Tällä hetkellä ei ole epäiltyjä tai pidätyksiä.

Aftonbladet kirjoittaa, että Göteborgs-Postenin mukaan näihin osoitteisiin on rekisteröity ihmisiä, jotka viime vuonna osallistuivat ammuskeluun, jossa nuori mies oli lähellä kuolemaa. Lehti kirjoittaa, että asiassa annettiin tuomio äskettäin ja että kolme neljästä syytetyistä tuomittiin murhan yrityksestä ja törkeistä aserikoksista.

GP toteaa myös, että ampuminen voi liittyä Frölundan kahden kilpailevan jengin G-phalanxin ja Z-phalanxin väliseen konfliktiin.

Kuva: SVT Nyheter.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT