sunnuntai, 21 huhtikuun, 2024

Räjähdys Ruotsin Farstassa – asukkaat evakuoitiin talosta sortumavaaran vuoksi

Ruotsi. Etelä-Tukholman Farstassa tapahtui räjähdys asuinrakennuksessa. Porraskäytävä on vaurioitunut ja asukkaat oli evakuoitava sortumisriskin vuoksi, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Hälytys voimakkaasta pamauksesta Etelä-Tukholman Farstan asuinalueella tuli tiistai-iltana 5.3. hieman kello 21.30 jälkeen.

– Sisäänkäynnissä ja porraskäytävässä on vaurioita. Jotkut asunnot ovat myös vaurioituneet sisältä, kertoo Daniel Wikdahl Tukholman poliisista lehdille.

Sortumavaaran vuoksi kaikki vaurioituneen porraskäytävän neljännessä kerroksessa asuvat asukkaat jouduttiin evakuoimaan. Osa evakuoinneista tapahtui tikasauton avulla.

Poliisi ilmoitti tiistai-iltana, että Farstastrandin kirkko on avoinna evakuoiduiksi joutuneille.

Räjähdyksen aiheuttama paineaalto levisi muuallekin rakennukseen, minkä vuoksi kaksitoista ihmistä eri portaikoista vietiin sairaalaan tarkkailua varten. Poliisin mukaan kenelläkään ei pitäisi olla vakavia henkilövahinkoja.

Pian tapahtuman jälkeen poliisi päätti väliaikaisesti pysäyttää kaiken lähijuna- ja metroliikenteen läheisille Farstan ja Farstan rantapysäkeille.

– Tarkoituksena oli muun muassa estää mahdollisia tekijöitä poistumasta kyseiselle reitille paikalta.

Silminnäkijöiden mukaan auto poistui paikalta räjähdyksen yhteydessä. Poliisi on aloittanut esitutkinnan julkisesta tuhotyöstä. Aftonbladetin tietojen mukaan poliisi on pidättänyt 14-vuotiaan pojan.

Räjähdys oli toinen Farstan alueella alle vuorokauden sisällä.

Kuva: Aftonbladet.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT