Ruotsi. Tukholman lounaispuolella Tumbassa sijaitsevan kerrostalon porrashuoneessa tapahtui räjähdys lauantaina 15.1. kello 2.40. Kansallinen pommiryhmä hälytettiin tutkimaan tapahtumapaikkaa, kertoo SVT Nyheter.

– Tuntematon esine on räjähtänyt porraskäytävässä. Henkilövahinkoja ei ole, eikä ketään ole pidätetty, sanoi poliisin päivystäjä Pia Glenvik TT:lle tutkinnan alkuvaiheessa.

Osoitteen asukkaat ovat saaneet jäädä kiinteistöön. Tapahtumaa tutkitaan yleistuhona.

– Porraskäytävässä on vaurioita, mutta niiden laajuutta on vaikea arvioida, Pia Glenvik sanoo.

Pian kello 08 jälkeen poliisi ilmoitti, että tiesulut oli poistettu ja rikospaikan tutkinta on saatu päätökseen. Poliisi jatkoi kiinteistön asukkaiden kuulustelua aamupäivällä.

Voimakas räjähdys kerrostalossa Helsingborgissa

Helsingborgin asukkaat hälyttivät poliisin 15.1. kello 03.11 kuultuaan räjähdyksen. Paikalle tulleet partiot totesivat, että voimakas räjähdys vaurioitti kerrostalon julkisivua ja ulos pysäköityjä autoja. Poliisi tiedotti asiasta verkkosivuillaan, kertoo Aftonbladet.

Kohde on eristetty, ja National Bomb Service ja oikeuslääketieteen tutkijat ovat matkalla tutkimaan rikospaikkaa, tiedotteessa kerrotaan.

Kukaan ei loukkaantunut räjähdyksessä. Tapaus on luokiteltu yleistuhoksi.

Yksi henkilö on tuotu kuulusteltavaksi, mutta tällä hetkellä ketään ei epäillä rikoksesta, poliisi ilmoitti kello 04.15.

Kuva Helsingborgista: Aftonbladet.

Aiheeseen liittyen