Ruotsi. Poliisi on käynnistänyt esitutkinnan muun muassa luvattomasta pääsystä suojattuihin kohteisiin ja siviili-ilmailulain rikkomuksesta sen jälkeen, kun perjantai-iltana 14.1. Forsmarkin ydinvoimalaitoksen päällä nähtiin lentävän iso drooni, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Perjantai-iltana noin kello 20 Forsmarkin vartija hälytti, että laitoksen yllä lensi drooni, joka oli niin suuri, että se kesti alueella puhaltaneen voimakkaan tuulen, poliisi kertoo verkkosivuillaan.

Poliisin mukaan ”jonkin muotoinen esine” oli samaan aikaan myös Ringhalsin ja Oskarshamnin ydinvoimaloiden päällä.

Kun muun muassa helikoptereita käyttänyt poliisi saapui Östhammarin kunnan ydinvoimalaitokselle, myös partiot näkivät aluksen ilmasta ja maasta. Drone liikkui Forsmarkissa jonkin aikaa ja lensi sitten kohti Gräsöä.

Poliisi yritti saada tunkeilijaa kiinni omalla droonillaan, mutta tuloksetta.

Samaan aikaan poliisi sai tiedon, että lentäviä esineitä liikkui myös Oskarshamnin ja Ringhalsin päällä.

– Meillä on meneillään valtakunnallinen koordinaatio, jossa katsotaan, onko tapauksilla  yhteyttä, kertoo poliisialueen Mittin lehdistötiedottaja Petra Blomqvist Aftonbladetille.

Poliisi jatkoi etsintöjä alueella dronin katoamisen jälkeenkin. Petra Blomqvistin mukaan ei ole viitteitä siitä, että se olisi pudonnut tai laskeutunut lähistölle.

Onko poliisi lisännyt läsnäoloa Forsmarkissa tämän jälkeen?

– Ei, meillä ei ole lisääntynyttä läsnäoloa, Petra Blomqvist sanoo.

Luvattomasta pääsystä suojattuihin kohteisiin, siviili-ilmailulain rikkomisesta ja suojeltujen kohteiden laittomasta kuvaamisesta on tehty raportti.

Toistaiseksi ketään epäiltyä poliisilla ei ole.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen