Ruotsi. Kaksi vankilan vartijaa on otettu panttivangiksi Hällbyanstaltenissa Eskilstunan ulkopuolella. Ruotsin vankeus- ja probiointipalvelun mukaan kaksi tuomittua murhaajaa on eristänyt itsensä panttivankien kanssa yhteen osaston vartijahuoneeseen uutisoivat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

SVT:n tietojen mukaan vangit ovat aseistettuja partaterillä. He ovat sitoneet kaksi vankilan vartijaa.

Paikalla on paljon poliisivoimia. Lehtien mukaan vangit vaativat itselleen helikopteria. Poliisi ei halua vahvistaa tietoja vankien helikopterivaatimuksista.

– Tämä on erittäin vakava tapaus, sanoo turvallisuuspäällikkö Jörgen From Nordin.

Kaksi vankilan vartijaa oli vartiotilassa, kun vanki tuli sisään. Ruotsin vankila- ja koepalvelun mukaan tilassa olevat kamerat on peitetty.

– Työskentelemme nyt saadaksemme selkeämmän kuvan tilanteesta. Vangit on tuomittu vakavasta rikoksesta, mutta tällä hetkellä emme voi sanoa, mistä heidät on tuomittu. Ruotsin vankila- ja probiointipalvelun neuvottelijat, työryhmä ja poliisi ovat paikalla ja tilanne on jäissä, sanoo turvallisuuspäällikkö Jörgen From Nordin SVT:lle.

Aftonbladetin mukaan panttivankeja otteneet vangit ovat Isak Dewit, 30, ja Haned Mahamed Abdullahi, 24. Molemmat on tuomittu murhasta.

Lehti on julkaissut myös vankien kuvat.

Panttivangit ovat sanoneet voivansa vapauttaa yhden panttivangeista vastineeksi siitä, että kaikki selliosaston 20 vankia saavat saavat kebab-pizzaa, mikä on jo toimitettu laitokselle.

– He (Ruotsin vankila- ja probiointipalvelu) eivät sanoneet paljoakaan tilauksen yhteydessä. Ja minulle ei maksettu, he vain tulivat hakemaan pizzat ja menivät menojaan, sanoo pizzat leiponut Beshar Toma Aftonbladetille.

Klo 18 mennessä poliisi ei voinut vahvistaa, oliko joku vankilan vartijoista vapautettu.

Artikkelikuvassa Haned Mahamed Abdullahi ja Isak Dewit.

Kuvat: Aftonbladet.

Päivitys uutiseen 21.7. kello 20.50.

Toinen kahdesta Hällbyanstaltenissa panttivangiksi otetusta vanginvartijasta on vapautettu, Ruotsin vankila- ja probiointipalvelu vahvistaa SVT: lle.

– Yksi on edelleen panttivankina, ja neuvottelut jatkuvat, kertoo Torkel Omnell, vankilan  lehdistösihteeri tiedotusvälineille.

Päivitys uutiseen 22.7. kello 7.00.

Lähes yhdeksän tunnin neuvottelujen jälkeen panttivankidraama Hällbyanstaltenissa päättyi illalla. Molemmat vanginvartijat, jotka olivat kahden murhasta tuomitun vangin panttivankeina on vapautettu, poliisi ilmoitti verkkosivuillaan.

– Vapautetut vartijat voivat olosuhteisiin nähden hyvin, vankilan turvallisuusjohtaja Jörgen From Nordin sanoo.

Aiheeseen liittyen