Haapajärvellä tapahtui tiistai-iltana kymmenen jälkeen tapahtumasarja, jossa poliisipartio yritti pysäyttää moottoripyörää, joka ajoi 30km/h ylinopeutta. Moottoripyöräilijä ei kuitenkaan totellut pysäytysmerkkiä, vaan ampaisi karkuun Haapajärven taajamassa ja poliisiauto perässä.

Kovimmillaan moottoripyöräilijä ajoi 40 km/h nopeusrajoitusalueellaarviolta 100 km/h. Moottoripyörän taka- ja jarruvalot olivat epäkunnossa, joka vaikeutti poliisia seuraamisessa. Partio menetti välillä näköyhteyden pyörään, mutta havaitsi sitten, että pyörä törmäsi johonkin ja kaatui pimeässä yläasteen pihassa.

Kun partio ehti paikalle oli kuski hypännyt uudestaan pyörän selkään ja jatkoi pakomatkaansa. Tällä kertaa pyörä katosi kokonaan ilmeisesti ajamalla rivitalon pihan poikki ja siitä viheralueen kautta toiseen pihaan. Hetkeä myöhemmin koulun pihasta silminnäkijä ilmoitti, että pihaan oli jäänyt kuskilta toinen kenkä. Poliisi kävi paikalla ja totesi, että törmäys ja siitä johtunut kaatuminen oli tapahtunut pihassa olleeseen pyörätelineeseen, joka oli pahasti mutkalla. Silminnäkijä oli varma, että kuski oli loukkaantunut, sillä kuski oli lentänyt moottoripyörän sarvien ylitse kuperkeikalla asfalttiin.

Lopulta tilanne oli sellainen, että poliisilla oli erään tunnetun sadun kohtauksen mukainen kenkä kädessä ja kun siihen löytyisi sopiva jalka, niin moottoripyörän kuljettajakin olisi selvinnyt.
Omien selvityksien perusteella poliisi selvitti kuljettajan osoitteen ja poika löytyikin puolen yön korvilla kotoaan ja hän tunnusti saman tien rikoksensa isänsä läsnä ollessa.

Paon motiiviksi osoittautui pelko siitä, että nopeutta olisi ollut poliisiauton kohtaamishetkellä niin paljon, että kortti olisi lähtenyt ja lopulta nopean ja huonon harkinnan jälkeen poika oli ampaissut karkuun. Katuva poika määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon, jota ei olisi ilman kaahailua tullut, ja ajelua tutkitaan mm. törkeänä liikenteen vaarantamisena.

Aiheeseen liittyen