lauantai, 24 helmikuun, 2024

Keski-ikäisen miehen epäillään huijanneen naisilta alastonkuvia – toimi näin, jos olet uhri

Sisä-Suomen poliisilaitos tutkii rikoskokonaisuutta, jossa keskisuomalaisen miehen epäillään lähestyneen naisia lähinnä sosiaalisessa mediassa erilaisten 3D-mallinnusfirmojen nimissä, tiedottaa poliisi.

80-luvulla syntyneen miehen epäillään houkutelleen asianomistajat lähettämään hänelle kuvia heistä alasti tai vähissä vaatteissa. Miehen epäillään luvanneen kuvauksista rahallisen korvauksen. Miehen epäillään esiintyneen erilaisilla peitehenkilöllisyyksillä eri naisten ja miesten nimillä ja käyttäneen yhteydenottoihin muun muassa sähköpostiosoitteita, jotka ovat olleet muotoa etunimi.sukunimi.modelling@gmail.com tai modelling.sukunimietunimi@gmail.com.

Alaikäisten asianomistajien osalta esitutkinta on päättynyt ja mies on tuomittu Keski-Suomen käräjäoikeudessa heihin kohdistuneista epäillyistä rikoksista toukokuussa 2023. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Täysi-ikäisiä asianomistajia on poliisin tiedossa tällä hetkellä useita kymmeniä. Heidän osaltaan asiaa tutkitaan epäiltyinä petoksina.

Kuvatun kaltaisia yhteydenottoja saaneita tai tällaisista yhteydenotoista tietäviä henkilöitä pyydetään olemaan yhteydessä poliisiin arkisin klo 08 – 16 puhelinnumeroon 040 427 7464). Yhteydenottopyyntöjä voi lähettää poliisille myös sähköpostitse projekti.ketu.sisa-suomi@poliisi.fi Sähköpostiviestiin pyydetään laittamaan ainoastaan tieto siitä, kehen poliisi voi olla yhteydessä ja mistä kyseisen henkilön tavoittaa. Lisäksi pyydetään laittamaan otsikkoriville tunniste ”3D”.

Kuvituskuva.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT