lauantai, 20 huhtikuun, 2024

Keuruulla vuonna 2006 tapahtuneen epäillyn tapon esitutkinta siirtynyt syyteharkintaan

Keuruun yleispoliisi on tutkinut vuonna 2006 tapahtunutta epäiltyä tappoa. Esitutkintaa edelsi pitkä tiedonhankintavaihe, minkä päätteeksi asiasta aloitettiin esitutkinta, tiedottaa Sisä-Suomen poliisilaitos.

Keuruun yleispoliisi aloitti kesällä 2022 Esitutkinlain mukaisen selvityksen epäillystä taposta.

Ennen esitutkinnan aloittamista esitutkintaviranomaisen on tarvittaessa selvitettävä rikosepäilyyn liittyvät seikat erityisesti siten, että ketään ei aiheettomasti aseteta rikoksesta epäillyn asemaan.

Esiselvitys valmistui keväällä 2023 ja tutkinnanjohtajan päätöksellä asiasta kirjattiin  rikosilmoitus ja aloitettiin varsinainen esitutkinta.

Esitutkinnan aikana kuultiin useita oikeudenomistajia, yhtä rikoksesta epäiltyä ja yli 15 todistajaa. Rikoksesta epäilty vangittiin asiassa todennäköisin syin tutkinnanjohtajan esityksestä, mutta vapautettiin myöhemmin Käräjäoikeuden päätöksellä.

Esitutkinnan valmistuttua, asia on siirretty Länsi-Suomen syyttäjäalueelle syyteharkintaan.

Esitutkintamateriaali on toistaiseksi asianosaisjulkinen. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, etteivät asiakirjat ole julkisia, mutta asianosaisella on esitutkinnan aloittamisen jälkeen oikeus saada tieto esitutkintaan johtaneista ja esitutkinnassa ilmi tulleista seikoista sekä esitutkinta-aineistosta, joka voi tai on voinut vaikuttaa hänen asiansa käsittelyyn.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT