torstai, 30 toukokuun, 2024

Kevät toi rattijuopot Itä-Suomen teille perjantaina

Itä-Suomen poliisilaitoksella oli perjantaina 12.4. päivällä yhteensä 12 rattijuopumuksiin liittyvää tehtävää, joista neljässä epäillään rikosta, kertoo poliisi.

Pieksämäellä poliisi tavoitti epäillyn, jonka puhallustulos osoitti 0,44 mg alkoholia litrassa hengitysilmaa, lisäksi häntä epäillään huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena ajamisesta. Kuopiolainen autoilija puolestaan puhalsi tuloksen 1,36 mg/l ja Sonkajärvellä tavattu kuljettaja puhalsi lukemat 1,17 mg/l. Joensuussa autoilija puolestaan puhalsi 1,27 promillen lukemat.

Näiden tehtävien lisäksi poliisilla oli kaksi tehtävää, joissa puhallustulos jäi alle rangaistavuuden rajan; toisessa vain karvan verran ja toisessa selvemmin.

– En tiedä onko kaunis kevätpäivä saanut ihmiset liikkeelle, mutta on selvää, että päihtyneenä rattiin ei pitäisi olla mitään asiaa millään säällä, sanoo komisario Elina Katajamäki Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta.

Aktiivisilla ilmoittajilla on taas ollut merkittävä rooli epäiltyjen kiinnisaamisessa. Ilmoittajat ovat havainnoineet kuljettajien ajokuntoa tai ajotapaa ja ilmoittaneet niistä poliisille.

– Rattijuopumusepäilystä ilmoittaminen on ensiluokkainen liikenneturvallisuusteko, Katajamäki kiittää.

– Tieliikenne perustuu luottamukseen ja toisten kuljettajien ajosuorituksen ennakoitavuuteen. Alkoholi hidastaa reaktiokykyä ja tekee ajosta vaikeammin ennakoitavaa ja vaarallista muille tienkäyttäjille. Onneksi tällä kertaa vältyttiin henkilövahingoilta, Katajamäki sanoo.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT