Itä-Uusimaa. Poliisin viikko oli valvonta- ja hälytystoiminnan kannalta taas hyvin kiireinen ja poliisi hoiti hieman yli 2000 erilaista poliisitehtävää. Viikon aika poliisilla oli kotihälytystehtäviä 130, joista kolmannes alkutietojen mukaan väkivaltaan liittyviä. Kesän lämpimät päivät ja yöt ovat jatkuneet ja ovat varmasti olleet osittain syynä siihen, että poliisilla riittänyt tehtäviä erityisesti yleisten paikkojen tehtävien vilkastumisena sekä hälytystehtävien tasaisena virtana niin arkena kuin viikonloppuisinkin tehtäviä on ollut aamuun saakka, raportoi Itä-Uudenmaan poliisi.

Yleisten paikkojen pahoinpitelyrikoksia poliisi kirjasi viikolla 26 ja yksityisten paikkojen pahoinpitelyitä 43 eli yhteensä 69 pahoinpitelyrikosta, lisäksi kirjattiin 6 ryöstörikosta (toiselta anastettu omaisuutta väkivaltaa käyttäen tai sillä uhaten).– Erilaisia henkeen ja terveyteen kohdistuvia rikoksia tapahtuu tasaiseen tahtiin. Teräaseita, käsiaseita ja vastaavia tai muita vaarallisia astaloita on paljon liikenteessä ja niitä löydetään henkilöiden hallusta tehtävien aikana, komisario Jarmo Ojala kertoo.

Muuten tehtävät ovat koskeneet pitkälti päihtyneitä henkilöitä, häiriökäyttäytymistä, kotihälytystehtäviä, rattijuoppoja, omaisuusjuttuja, virka-apujen hoitamista, etsintäkuulutettujen hakuja, liikenteestä aiheutuvia tehtäviä, erilaisten tapahtumien valvontaa sekä yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvontaa paikoissa missä ihmisiä liikkuu ja oleskelee.

– Yksilön suojaan liittyviä tehtäviä ja huoli-ilmoituksia ihmisistä tulee poliisille viikoittain paljon ja teemme runsaasti erilaisia tarkistuksia tavoittaaksemme ihmisiä, Ojala toteaa.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen