maanantai, 17 kesäkuun, 2024

Kiteellä lokakuussa tapahtuneen alaikäisen puukotustapauksen esitutkinta on valmistunut

Kitee. Poliisi on päättänyt Kiteellä 22.10.2023 tapahtuneen alaikäisen puukotuksen esitutkinnan. Tapaus ei etene syyteharkintaan osallisten alaikäisyyden vuoksi, tiedottaa poliisi.

Kiteeläisessä kauppakeskuksessa tapahtuneen puukotuksen epäilty ja asianomistaja ovat olleet tekoaikaan 14-vuotiaita ja molemmat ovat syntyperältään suomalaisia poikia. Esitutkinnassa on selvitetty, ettei tekoon ole muita epäiltyjä.

Tutkinnassa on selvinnyt, että osapuolet tiesivät toisensa entuudestaan, mutta he eivät olleet liikkuneet samoissa kaveripiireissä. Tutkinnassa ei tullut esille, että tapauksen osapuolet olisivat aiemmin kiusanneet toisiaan. Teko on ollut yksittäistapaus, eikä tutkinnassa ole tullut esille mitään seikkoja, jotka viittaisivat teon johtuneen aatteellisesta tai kulttuurisesta suuntauksesta. Tekoon eivät myöskään liity huumausaineet, muut päihteet tai järjestäytynyt rikollisuus.

Uhri sai puukotuksessa vakavat sairaalahoitoa vaatineet vammat.

Osallisten alaikäisyyden vuoksi poliisi ei kerro tapahtumien kulusta, tekotavasta, teon motiivista tai osallisista yksityiskohtaisemmin. Tapausta tutkittiin rikosnimikkeellä murhan yritys.

Rikollisesta teosta epäilty on ollut teon tehdessään alle 15-vuotias, minkä vuoksi asia ei etene syyttäjälle syyteharkintaan. Esitutkinnan päättyminen ei vapauta epäiltyä mahdollisesta vahingonkorvausvelvollisuudesta.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT