Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa asiassa, jossa 10-vuotiasta tyttöä hyväksikäyttäneelle miehelle vaadittiin törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön lisäksi rangaistusta myös törkeästä raiskauksesta.

Aiemmin Pirkanmaan käräjäoikeus ja Turun hovioikeus tuomitsivat 23-vuotiaan Juusuf Muhamed Abbudin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 3 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Mies oli ollut sukupuoliyhteydessä 10-vuotiaan lapsen kanssa ja viestitellyt tämän kanssa seksuaalisista asioista syksyllä 2016. Sukupuoliyhteys tapahtui aution kerrostalon pihalla pienellä paikkakunnalla Pirkanmaalla.

Kummatkin oikeusasteet hylkäsivät syytteen törkeästä raiskauksesta, sillä oikeuden mukaan näyttöä ei ollut siitä, että sukupuoliyhteys olisi tehty väkivaltaa käyttäen tai että lapsi olisi ollut pelkotilassa tai muuten avuttomassa tilassa.

Tämä on herättänyt runsaasti keskustelua siitä, voiko pieni lapsi ylipäätään kyetä muodostamaan asiassa omaa tahtoaan. Koska valituslupaa ei myönnetty, hovioikeuden tuomio jää pysyväksi.

Aiheeseen liittyen