Korkein oikeus (KKO) on tuominnut alaikäisen kanssa seksiä harrastaneen parikymppisen miehen kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen.

Tekoaikaan 23-vuotias mies oli sukupuoliyhteydessä 13 vuoden ja kymmenen kuukauden ikäisen tytön kanssa ja tiesi tämän iästä. Mies ja tyttö eivät tunteneet entuudestaan, kun olivat yhdessä muiden henkilöiden kanssa menneet viettämään aikaa asunnolle. Tyttö oli illan aikana juonut alkoholia, eikä häntä oikeuden mukaan pakotettu yhdyntään.

KKO:n mukaan rikos oli lapsen kehityksen kannalta hyvin vahingollinen ja vaarallinen. Oikeuden mukaan kahden vuoden vankeusrangaistuksen tuomitseminen ehdollisena edellyttäisi poikkeuksellisen painavia perusteita. Miehen tekoon ei kuitenkaan liittynyt sen paremmin rangaistusta lieventäviä kuin sitä ankaroittaviakaan seikkoja.

Hovioikeus oli korottanut käräjätuomiota. Hovissa mies tuomittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuoden ja neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Käräjäoikeus puolestaan oli tuominnut miehen kahdeksan kuukauden ehdolliseen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Lähde: Kaleva

Aiheeseen liittyen