Lahti. Poliisi kertoo havainneensa keskiviikkona aamuyöllä Launeella epävarmasti edenneen henkilöauton. Autoilija ei totellut poliisin pysäytysvaloa, vaan jatkoi ajoaan voimakkaasti kiihdyttäen kohti Saksalaa. Poliisi mittasi pakenevan auton nopeudeksi 130 km/h 50 km/h rajoitusalueella.

Auton ajolinjat kulkivat välillä vastaantulevien kaistalla ja lopulta se suistui liikenteenjakajan yli. Jakajan ylityksessä autosta rikkoutui toinen eturengas jolloin se pysähtyi. Kuljettajan paikalta nousi aggressiivisena poliiseja kohti noin 30-vuotias mies, jonka ajo-oikeus oli päättynyt. Hän oli jäänyt kiinni kuusi kertaa kortitta ajosta tänä vuonna ja määrätty ajokieltoon.

Mies ei poliisin käskytystä totellut ja hänet jouduttiin ottamaan hallintaotteita käyttäen poliisin haltuun. Mies oli silminnähden päihtynyt. Kyydissä hänellä oli autossa kaksi miestä joista toinen oli alaikäinen. Verikokeen jälkeen kuljettaja otettiin kiinni odottamaan kuulustelua. Tapausta tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, huumausaineen käyttörikoksena, liikennerikkomuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja virkamiehen vastustamisena.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen