Hämeenlinna. Perjantaina illansuussa poliisipartio tapasi Iittalasta aiemmin ilmoitetun epäilyttävästi liikehtineen henkilöauton. Auto kiihdytti voimakkaasti moottoritien suuntaan ja sille mitattiin taajamassa 50 km/h rajoitusalueella nopeudeksi 132 km/h. Auto pysäytettiin ja sen kuljettajaksi paljastui kolmekymppinen kortiton mies. Hänelle suoritettu huumepikatesti näytti positiivista.

Mies käytettiin verikokeessa ja hänet otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta. Yksin liikkeellä olleella miehellä oli kymmenen aiempaa kortitta ajoa vuoden sisään.

Lahti. Perjantaina iltauutisten aikaan poliisipartio mittasi vastaantulevalle henkilöautolle kovan ylinopeuden Uudenmaankadulla. Auton kuljettaja ajoi nopeudella 108 km/h, kun rajoitus olisi ollut 50 km/h. Auto pysäytettiin ja sen kuljettajaksi todettiin kortiton nuori lahtelaismies. Hänellä oli kyydissään kolme matkustajaa.

Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen alemman ajoneuvoluokan korttinsa  otettiin poliisin haltuun. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Aiheeseen liittyen