Sotkamossa Kajaanintiellä valtatie 6:lla 20.1.2021 klo 14 aikaan tapahtuneessa kahden henkilöauton välisessä liikenneonnettomuudessa menehtyi toisen henkilöauton kuljettaja, tiedottaa Oulun poliisilaitos.

Tutkimuksissa on käynyt ilmi, että Sotkamosta Kajaanin suuntaan matkalla olleen naiskuljettajan henkilöauto oli ohitustilanteen jälkeen toistaiseksi tuntemattomasta syystä lähtenyt heittelehtimään.  Ajoneuvo oli tämän seurauksena ajautunut vastaan tulevien kaistalle törmäten vastaan tulleeseen henkilöautoon. Naiskuljettaja menehtyi onnettomuudessa välittömästi.Toisen ajoneuvon mieskuljettaja ja etupenkillä ollut naismatkustaja saivat onnettomuudessa vakavia vammoja ja heidät kuljetettiin sairaalaan.
Onnettomuuspaikalla liikenneolosuhteet olivat huonot jäisen tienpinnan sekä pöllyävän irtolumen vuoksi. Poliisi kehottaa autoilijoita erityiseen varovaisuuteen jäisten tienpintojen ja tienpinnoille sataneen pöllyävän irtolumen vuoksi.

Poliisi ja liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta selvittää onnettomuuteen johtaneita syitä. Onnettomuutta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja vammantuottamuksena.

Aiheeseen liittyen