Helsinki: Poliisi sai tiistai-iltana puoli yhdentoista aikaan ilmoituksen, jonka mukaan Käpylässä pidettyihin kotibileisiin oli tunkeutunut useita kymmeniä ulkopuolisia henkilöitä, joista osa oli pahoinpidellyt vuonna 2002 syntynyttä nuorta miestä sekä anastanut omaisuutta asunnosta.

‒ Asianomistaja ja hänen ystävänsä kertoivat poliisille, että he olivat viettäneet kaikessa rauhassa syntymäpäiväjuhlia, joihin oli kutsuttu alle kymmenen henkilöä. Yllättäen paikalle alkoi saapua ulkopuolisia henkilöitä. Lopulta kutsumattomia vieraita oli asunnossa noin neljäkymmentä. Asianomistaja arvioi, että paikalle saapuneet henkilöt olivat kutsuneet kavereitaan sosiaalisen median välityksellä, kertoo rikoskomisario Mikko Halme.

Osa kutsumattomista vieraista alkoi rikkoa paikkoja sekä kaivella kaappeja anastustarkoituksessa. Asianomistaja käski henkilöitä poistumaan, mutta he eivät lähteneet.

Asianomistajan mukaan häntä heiteltiin tavaroilla, lyötiin ja potkittiin. Ulkopuoliset henkilöt poistuivat vasta, kun hän soitti hätäkeskukseen.

Kotibileissä ollut vuonna 2002 syntynyt nuori nainen kertoi poliisille, että myös häneltä oli anastettu muun muassa käteistä rahaa. Kun hän oli alkanut etsiä rahojaan takkien taskuista, entuudestaan tuntematon mies oli estänyt häntä, ja hänen käsiinsä oli sen seurauksena tullut haavoja.

Tapahtumia tutkitaan rikosnimikkeillä ryöstö, kotirauhan rikkominen, pahoinpitely ja näpistys. Poliisin tiedossa on tässä vaiheessa seitsemän epäiltyä, joista yhtä lukuun ottamatta kaikki ovat alaikäisiä.

Aiheeseen liittyen