perjantai, 8 joulukuun, 2023

Laajamittaisen maahantulon hallinnan harjoitus LATU 23 parhaillaan menossa

Rajavartiolaitos. Laajamittaisen maahantulon hallinnan harjoitus LATU 23 järjestetään Rajavartiolaitoksen johdolla 2.-6.10.2023, tiedottaa Rajavartiolaitos.

Harjoituksen painopiste on uuden lainsäädännön soveltamisen ja valmiussuunnitelmien toimeenpanon harjoittelussa.

Harjoitukseen osallistuu sisäministeriön, valtiovarainministeriön, puolustusministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön, Rajavartiolaitoksen, Maahanmuuttoviraston, poliisin, suojelupoliisin, tullin, puolustusvoimien, terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen, Etelä-Suomen aluehallintoviraston, Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen sekä Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson hyvinvointialueiden edustajia. Harjoitukseen osallistuu myös Euroopan raja- ja merivartioviraston, Euroopan unionin turvapaikkaviraston sekä Viron poliisi- ja rajavartioviraston edustajia.

Harjoitukseen osallistuu yli 1000 henkilöä.

Harjoitus muodostuu pääkaupunkiseudulla järjestettävästä esikunta- ja johtamisharjoituksesta, Itäisellä Suomenlahdella järjestettävästä rajaturvallisuusharjoituksesta, Kaakkois-Suomessa järjestettävästä rajaturvallisuusharjoituksesta sekä Kaakkois-Suomessa järjestettävästä järjestelykeskusharjoituksesta.

Kuvituskuva.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT