keskiviikko, 6 joulukuun, 2023

Pohjanmaan poliisin viikonloppu – pahoinpitelyjä, rattijuoppoja, kolareita, kalustotappiotakin tuli

Pohjanmaa. Poliisi hoiti viikonloppuna yhteensä 543 tehtävää. Viikonloppuna rikosperusteisesti kiinniotettuna on ollut 15 henkilöä ja poliisilain perusteella 24 henkilöä, tiedottaa Pohjanmaan poliisilaitos.

Pahoinpitelyjuttuja poliisille tuli tutkittavaksi 10 kappaletta, joista viisi tapahtunut yksityisasunnossa. Muut pahoinpitelyt olivat tapahtuneet pääosin yleisillä paikoilla ja kaksi pahoinpitelyistä tapahtunut ravintolassa.

Liikenteestä tavattiin kaiken kaikkiaan 15 rattijuoppoa, joista yhdessätoista tapauksessa kyse törkeästä rattijuopumuksesta. Kolmessa rattijuopumustapauksessa kuljettajan epäillään käyttäneen myös huumausaineita. Hirvikolareiden määrä oli viikonloppuna kaksi kappaletta.

Miehen epäillään ajaneen ulos ajoradalta päin puuta perjantai iltana Sievintiellä Toholammilla. Mies puhalsi ajon jälkeen 0.77 mg/L ja häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta sekä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Henkilöauto vaurioitui ajokelvottomaksi ja mies toimitettiin sairaalaan.

Vaasan keskustassa, mieshenkilö yritti ajaa poliisia karkuun henkilöautolla lauantai iltana. Pysäytettävä henkilöauto ajoi Vaasan keskustan alueella 100 km/h ja kuljettaja otettiin kiinni epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Miestä epäillään myös rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Teuvalla auto ajoi Joentaustantieltä ulos ja osui puuhun sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Myöhemmin tulleen tiedon mukaan, Teuvalta oli kaksi henkilöä mahdollisesti liikenneonnettomuudessa loukkaantuneena toimitettu sairaalaan. Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä rattijuopumuksena sekä vammantuottamuksena.

Lauantaina iltapäivällä tapahtui Kauhavalla henkilöautoilijan ja polkupyöräilijän välinen liikenneonnettomuus Pohjanmaanväylällä, jossa polkupyöräilijä loukkaantui ja toimitettiin sairaalaan. Henkilöauton kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta.

Sunnuntai yönä, mies ajoi Kauhavalla henkilöautoa päihtyneenä ja törmäsi paikallisen pubin seinään. Mies puhalsi alkometriin 0,67 mg/L. Tapausta tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Hälytysajossa oleva poliisiauto joutui lauantaina iltapäivällä kolariin henkilöauton kanssa Vaasan Palosaarella. Poliisiauto meni lunastuskuntoon ja molemmat autot hinattiin paikalta pois. Kolari ei aiheuttanut vakavampia henkilövahinkoja.

Vahingontekojuttuja poliisin tietoon tuli viikonlopun aikana kahdeksan kappaletta.

Poliisi on 30.9. antanut karkottamismääräyksen sudelle Jalasjärven Ala-Vallissa Kurikassa. Alueella on tehty useita ja toistuvia havaintoja susista ihmisten pihoissa viimeisen viikon aikana. Karkottamismääräys on voimassa 21.10. asti.

Kuvituskuva, ei liity jutun uutiseen.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT