perjantai, 19 heinäkuun, 2024

Lahden joulukuisen henkirikoksen esitutkinta on valmistunut

Lahdessa viime vuoden joulukuussa tapahtuneen epäillyn henkirikoksen esitutkinta on valmistunut. Rikoksen uhrina oli 30-vuotias päijäthämäläismies. Teosta epäillään kahta päijäthämäläistä miestä, kertoo poliisi.

Poliisi sai 11.12.2023 tehtävän Lahden eteläpuoleiselle metsäalueelle, josta ulkoilija oli löytänyt epäilyttäviä jälkiä. Hämeen poliisi suoritti alueella tutkintaa, ja samaan aikaan tuli ilmoitus uhriksi myöhemmin ilmenneen 30-vuotiaan miehen katoamisesta. Selvitysten perusteella poliisi aloitti 13.12.2023 henkirikosepäilyn tutkinnan epäiltynä tappona.

Esitutkinnan aikana rikosepäilyn tutkintanimike muuttui taposta murhaksi, koska teossa esiin tulleiden seikkojen perusteella oli syytä epäillä suunnitelmallisuutta sekä erityisen raakaa ja julmaa tekotapaa.

Uhri löytyi 31.1.2024 Lahden itäpuolelta metsäalueelle piilotettuna. Tekotavasta ei kerrota tarkemmin, koska kyse on ihmisten yksityiselämään liittyvistä salassa pidettävistä seikoista.

Esitutkinnan aikana kuulusteltiin yhteensä kolmeakymmentä henkilöä. Kaikkiaan kuulusteluja tehtiin seitsemänkymmentä. Tästä muodostui noin 650 sivua esitutkinta-aineistoa. Esitutkinnan aikana Hämeen poliisi taltioi noin 400 rikosteknistä näytettä sekä tutki noin 250 esinettä. Esitutkintapöytäkirja sisältää noin 2000 sivua, joka on vain murto-osa koko esitutkintamateriaalista.

Esitutkintamateriaali on osittain salassa pidettävää, koska se sisältää muun muassa kuolemansyyn selvittämiseen ja ihmisten yksityiselämään liittyviä salassa pidettäviä tietoja.

Esitutkinta siirtyy tänään syyteharkintaan rikosnimikkeillä murha, hautarauhan rikkominen, rikoksentekijän suojeleminen ja ampuma-aserikos. Murhasta epäillyt 30- ja 35-vuotiaat päijäthämäläismiehet ovat edelleen vangittuina murhasta. Miehiä epäillään myös ampuma-aserikoksesta ja hautarauhan rikkomisesta.

Epäillyn murhan tekoaika on 6.12.2023. Muut epäillyt rikokset ovat tapahtuneet 6.-19.12.2023 välisenä aikana.

Syytteen nostamisen määräaika on 2.7.2024.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT