Lahti. Poliisilla oli keskiviikkona 19.2.2020 Lahden Patomäessä piiritystilanne, joka päättyi kohdehenkilön antautumiseen. Poliisi otti kiinni miehen Lokinkadulla sijaitsevasta talosta. Kiinniotto sujui rauhallisesti eikä henkilövahinkoja aiheutunut piiritystilanteen aikana tai kiinniottotilanteessa.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että hätäkeskus oli saanut ilmoituksen, jossa mies esittää henkeen ja terveyteen liittyviä uhkauksia yksityisasunnossa. Paikalle hälytettiin poliisi. Asunnossa olleet muut henkilöt poistuivat asunnosta ennen kuin poliisi saapui paikalle.

Poliisipartion mentyä kohteeseen, tilanne osoittautui uhkaavaksi, joten paikalle kutsuttiin lisää partioita. Paikalla selvisi myös, että kohdehenkilöllä oli hallussaan ase. Pian poliisin saapumisen jälkeen asuntoon jäänyt mies esitti puhelimitse uhkauksen paikalla ollutta virkavaltaa vastaan.

Asunnossa ollut ampuma-ase on aikanaan saatu haltuun luvallisesti harrastusperusteella, mutta tapahtumahetkellä aseeseen ei ollut enää voimassa olevaa hallussapitoon oikeuttavaa lupaa. Hallussapitolupa oli peruutettu, mutta kohdehenkilöä ei oltu tavoitettu päätöksen tiedoksiantoa ja aseen haltuun ottamista varten. Piiritystilanteen päätyttyä poliisi otti kyseisen aseen ja siihen kuuluvia patruunoita haltuunsa. Tutkinnassa on selvinnyt, että aseella ei tiettävästi uhattu ketään.

Kiinniotetun miehen osalta asiaa tutkitaan edelleen virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena ja laittomana uhkauksena. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa.

Aiheeseen liittyen