lauantai, 24 helmikuun, 2024

Lahdessa joulukuussa tapahtuneen henkirikoksen tekoaika ja tutkintanimike ovat tarkentuneet

Lahti. Esitutkinnassa ilmi tulleiden seikkojen perusteella on syytä epäillä teossa olleen suunnitelmallisuutta sekä erityistä raakuutta tai julmuutta, tiedottaa poliisi.

Lahdessa joulukuun 2023 alussa tapahtuneen henkirikoksen tutkintanimike on muutettu taposta murhaksi. Esitutkinnassa on tullut esiin seikkoja, joiden perusteella tapauksessa on syytä epäillä suunnitelmallisuutta sekä erityistä raakuutta tai julmuutta. Teon tapahtuma-ajaksi on tarkentunut 6.–11.12.2023.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi 19.12.2023 lahtelaisnaisen ja -miehen sekä 22.12.2023 kolme lahtelaista miestä todennäköisin syin epäiltyinä taposta.

Tänään Päijät-Hämeen käräjäoikeus käsitteli lahtelaisnaisen vangitsemista uudelleen. Käräjäoikeus jatkoi todennäköisin syin epäiltynä naisen vangitsemista muuttaen vangitsemisen perusteena olevan rikosnimikkeen taposta murhaksi.

Myös kaikki miehet ovat edelleen vangittuina teosta epäiltyinä.

Teon esitutkintaan liittyen Hämeen poliisilla on esitutkinta-aineistona muun muassa noin 14.000 kuva- ja valvontatiedostoa. Poliisi on esitutkinnan yhteydessä taltioinut noin 200 rikosteknistä näytettä sekä takavarikoinut noin 150 eri esinettä.

Poliisi pyytää henkilöitä, joilla on pientäkin tietoa tapahtumasta eikä ole sitä vielä poliisille kertonut, ottamaan yhteyttä Hämeen poliisiin. Yhteydenotot pyydetään Hämeen poliisin vihjesähköpostiin vihjeet.hame@poliisi.fi tai vihjepuhelimeen, p. 0295 414 222.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT