sunnuntai, 21 heinäkuun, 2024

Lapin poliisilaitoksen vuodenvaihde oli työteliäs – raketit ja häiriötehtävät pitivät liikkeessä

Lappi. Uusi vuosi, mutta juhlijoilla valitettavasti vanhat kujeet. Uudenvuoden yö oli työteliäs Lapin poliisilla Rovaniemen ja tunturi-Lapin alueella, kertoo poliisi.

Meri-Lapissa vuoden vaihtuminen sujui pääasiallisesti rauhallisesti eivätkä pippalot aiheuttaneet isoa tehtävämäärää poliisille. Iloisen ja vastuullisen juhlinnan lisäksi vuoden vaihtuminen näytti myös ei-niin-iloisen puolensa, kun poliisia pyydettiin paikalle häiriötehtävien, räjähtäneiden postilaatikoiden, kotihälytysten, rattijuoppojen ja tappeluiden takia.

Pelkästään häiriökäyttäytymiseen liittyviä tehtäviä oli Lapin poliisilaitoksen alueella vuorokauden aikana yhteensä 35 kappaletta.

Rakettien ammunta aiheutti joillekin haasteita ja heitä muistutettiin ilotulitteisiin liittyvistä käytänteistä sakoilla ja ilotulitteiden takavarikoinnilla.

Kemissä Jungon kuntoportaissa noin kello 22.30 12-vuotiaat pojat ampuivat toisiaan kohden ilotulitteita. Pojat olivat luikkineet paikalta karkuun ja jäljelle jääneet ilotulitteet taltioitiin turvallisempaan sijaintiin. Jos vanhemmat huomaavat keiden veitikat tällaista toimintaa harrastivat, niin kasvatuksellinen neuvottelu on varmasti paikallaan.

Kemin keskustassa muutamat henkilöt ampuivat ilotulitteita rintamalinjan jokaiseen suuntaan. Mäntylässä nuoret ampuivat ilotulitteilla kohti kerrostalon parveketta. Alkoholin ja rakettien yhdistelmä on joillekin vaikeaa.

Rattijuoppoja aivan liikaa

Rovaniemellä, Sodankylässä ja Kittilässä useampikin ihminen istui auton tai muun moottorimenopelin puikkoihin otettuaan alkoholia. Poliisin napattua kuskit kiinni kuljettajien puhalluslukemat vaihtelivat rattijuopumuksesta törkeään rattijuopumukseen. Kun otat, älä aja.

Rähinäviinan nauttijoita liikkeellä

Kemijärvellä ravintolan vessasta löytyi pahoinpidelty henkilö. Tekijät olivat poistuneet paikalta. Asiaa tutkitaan pahoinpitelynä.

Hätäkeskus ilmoitti tappelusta sodankyläläisessä ravintolassa. Toisilleen tutut henkilöt olivat riidelleet aiemmin illalla. Myöhemmin vanhat kaunat olivat kärjistyneet tappeluksi asti ja toinen osapuoli sai nyrkistä naamaansa.

Levillä ravintolan tanssilattialla oli ollut ruuhkaa. Asiakkaan huomautettua erästä seuruetta tönimisestä joku löi yhtäkkiä häntä kasvoihin tanssilattialla. Poliisi selvittää tapahtunutta epäiltynä pahoinpitelynä.

Ilmoittaja soitti hätäkeskukseen, että Ivalossa ravintolan asiakas kävi toiseen asiakkaaseen käsiksi sillä seurauksella, että altavastaaja putosi maahan. Poliisin alkaessa selvittää tilannetta kävi kuitenkin ilmi, että uhrin henkilöllisyyttä ei tiedetä.

Rovaniemeläisessä ravintolassa asiakas alkoi soittaa suuta ja kävi lopulta tilanteeseen tulleen järjestyksenvalvojan päälle. Mies toimitettiin putkaan pohtimaan käyttäytymissääntöjä, raportoi Lapin poliisilaitos.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT