perjantai, 23 helmikuun, 2024

Ilotulitteita ammuttiin poliisia ja pelastuspalvelua kohti Ruotsissa

Ruotsi. Vuoden viimeinen päivä oli lumisateesta ja kovasta pakkasesta huolimatta  monessa paikassa maata sotkuinen ja raju. Useita pieniä tulipaloja syttyi rakennuksista  autoihin. Useiden palojen epäillään saaneen alkunsa sähinkäisistä ja ilotulitteista, kertovat SVT ja Aftonbladet.

Kristianstadissa pelastushenkilöstöä ammuttiin ilotulitulitteilla, kun he sammuttivat useiden autojen tulipaloa.

Avestassa poliiseja ammuttiin torilla vuoden vaihtuessa. Kukaan ei loukkaantunut.

Poliisi pahoinpideltiin vähän puolenyön jälkeen, kun hän oli puuttunut tappeluun Varbergissa.

Örebrossa tapahtui paljon häiriöitä ja tappeluita uudenvuodenaattona. Poliisi kutsuttiin aamuyhden jälkeen pikaruokaravintolaan, koska ravintolan sisällä oli ammuttu raketteja. Yhden ruokailijan kuulon kerrotaan heikenneen raketeista. Poliisi on nyt tehnyt raportin vaaran aiheuttamisesta ja ruumiinvamman aiheuttamisesta.

Poliisi sai hälytyksen autopalosta Gamlegårdenissa Kristianstadissa. Kolme autoa paloi ja neljäs on vaurioitunut kuumuudesta, poliisi kertoo Aftonbladetille.

Myös pelastuslaitos hälytettiin paikalle kello 21.35. Pelastuslaitoksen henkilökuntaa ammuttiin ilotulitteilla.

– Sammutustyön yhteydessä ammuttiin pelastushenkilökuntaa, ja ymmärtääkseni poliisiakin ammuttiin, mutta kukaan ei tiedettävästi loukkaantunut, kertoo Eteläisen  poliisialueen lehdistötiedottaja Rickard Lundqvist lehdille.

Lundqvist tuomitsee hyökkäyksen.

– On vaarallista ampua ilotulitteita ihmisiä kohti, olipa kyseessä kuka tahansa. Pelastuslaitoksen tehtävänä on auttaa muita ihmisiä ja he tarvitsevat rauhan työssään. Myös poliisiin kohdistuva vaarallinen häirintä on täysin tuomittavaa, hän sanoo.

Kuva: Aftonbladet.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT