torstai, 25 heinäkuun, 2024

Lapinlahdella kesäkuun lopulla palaneen rivitalon palonsyyn tutkinta valmis

Lapinlahti. Rivitalo tuhoutui 27.6.2024 Lapinlahdella, Juustolantie 6:ssa tapahtuneessa palossa lähes kokonaan.

Ensimmäisenä palopaikalle tulleet palomiehet olivat tarkistaneet kaikki huoneistot. Yhdestä huoneistosta palomiehet pelastivat koiran runsaan savun seasta. Palosta ei aiheutunut henkilö- tai eläinvahinkoja.

Rivitalo tuhoutui palossa lähes kokonaan.

Poliisi toimitti palonsyyn tutkinnan syttymissyyn selvittämiseksi yhdessä pelastuslaitoksen palonsyytutkijoiden kanssa.

Palojälkien perusteella palo ei saanut alkuaan huoneistojen sisältä. Palo oli todennäköisesti syttynyt yhden huoneiston terassilta leviten viereiseen huoneistojen väliseen väliaitaan, joka oli palanut kokonaan.

Tuli oli edennyt terassin rakenteisiin ja samalla nopeasti katoksen pohjaan ja siitä edelleen räystään alta rakennuksen yläpohjaan/ullakkotilaan, jossa tuli oli päässyt vapaasti leviämään koko rakennuksen pituudelta. Huoneistojen välillä ei ollut palo-osastointeja.

Palon syttymisen on voinut aiheuttaa huoneiston terassin puisella pöydällä ollut tuhkakuppina käytetty lasipurkki. Lasipurkin sisällä on voinut tapahtunut voimakas lämpeneminen suorassa auringonvalossa. Lasipurkin sisältö on voinut korkeasta lämmöstä syttyä palamaan, tai lasipurkin pohja on voinut kuumeta niin paljon, että sytyttänyt puisen pöydän pinnan. Vaihtoehtoisesti palon on voinut aiheuttaa lasipurkin läpi johtunut auringonvalo. Lasi on voinut toimia ns. suurennuslasina kohdistaen voimakkaan lämpöpisteen syttyvälle pinnalle.

Poliisi ei epäile asiassa rikosta. Tutkinta on päätetty.

Kuvituskuva.

1 KOMMENTTI

  1. Olikohan talo hyvin vakuutettu? Kysymys herää epämääräisest syttymisestä, jota ei ole selvitetty. ”Voinut tapahtua, voinut syttyä” ei ole mikään valmis tutkinto.

    0

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT