torstai, 25 heinäkuun, 2024

Neljä ruotsalaiseen jengirikollisuuteen yhdistettyä miestä vangittiin Norjassa

Norja. Hiljattain neljä ruotsalaista pidätettiin Oslossa. NRK:n tietojen mukaan miehet voivat olla yhteydessä pahamaineiseen ruotsalaiseen Shottaz-verkostoon.

Norjan poliisi uskoo, että ruotsalainen rikollisverkosto yrittää saada jalansijaa maan pääkaupungissa.

Kun poliisi teki miesten majapaikkaan ratsian, he takavarikoivat matkalaukun, joka oli täynnä rahaa ja aseen.

Kaikki neljä voivat olla yhteydessä samaan rikollisverkostoon, mutta heitä epäillään erilaisista rikoksista. Kaksi 20-vuotiasta miehistä on ollut etsintäkuulutettuna joulukuussa tapahtuneen törkeän ryöstön jälkeen. Kahta muuta epäillään murtovarkaudesta ja aserikoksista. Kaikki neljä on NRK:n mukaan aiemmin tuomittu muun muassa huumerikoksista, väkivaltarikoksista ja petoksista Ruotsissa.

Matkalaukkua ja asetta kantanut mies on kertonut poliisille, että niitä oli tarkoitus käyttää musiikkivideon rekvisiittana, todetaan tutkintapöytäkirjassa.

Miehen kerrotaan myös selittäneen, että hänen mielestään ase ei ollut oikea ja että se on ostettu Grönlannista Oslosta. Rahat kuuluivat hänen käsityksensä mukaan jollekin tuttavalle.

Poliisi kertoo NRK:lle, että miehet olivat saapuneet Norjaan vain vähän ennen pidätystä ja että he eivät tällä hetkellä tiedä, mistä matkalaukun rahat olivat peräisin.

Kolme miehistä pidätettiin viime viikolla Oslon keskustassa sijaitsevan hotellin ulkopuolella, kun poliisi havaitsi heidät. Neljäs pidätettiin myöhemmin Ruotsissa ja luovutettiin Norjaan.

Miehet pidätettiin kahden eri rikosjutun yhteydessä, mutta kaikki neljä voivat liittyä samaan rikollisverkostoon, kertoo NRK.

Kaikki neljä nyttemmin vangittua miestä on aiemmin tuomittu Ruotsissa muun muassa huumerikoksista, väkivallasta ja petoksesta. Jos heidät tuomitaan, he suorittavat koko tuomionsa Norjassa ennen kuin Norjan poliisi luovuttaa heidät pois.

Tämän vuoden helmikuussa poliisi kertoi olevansa huolissaan uusien rikollisverkostojen yrityksistä vakiinnuttaa toimintaansa Osloon.

Tämän estäminen on nykyisin yksi Norjan poliisin painopistealue, kertoo NRK.

Kuvituskuva.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT