Ruotsi. Poliisi on tutkinut vakavaa rikosta Sofiedalsskolanissa Valbossa, Gävlessä torstaista 1.4. lähtien, jolloin osa koulurakennuksesta eristettiin poliisin toimesta, uutisoi SVT Nyheter.

Poliisi on ollut tähän saakka vaitelias tapahtuneesta, mutta perjantaiaamuna syyttäjänvirasto antoi tietoja siitä, että yksi henkilö on pidätetty todennäköisin syin epäiltynä lapsen raiskaamisesta.

Aluksi poliisi ei halunnut kommentoida lainkaan julkisuuteen tutkinnan luokittelua, mutta kello 22 illalla vahvisti, että kyseessä oli epäilty seksuaalirikos Valbon Sofiedalsskolanissa.

Päivystävät syyttäjät pidättivät ja vangitsivat 20-30 -vuotiaan miehen. Perjantaiaamuna syyttäjänvirasto vahvisti, että henkilöä epäillään lapsen raiskaamisesta.

Koulun Johtaja Niklas Hedqvist kirjoitti asiasta sähköpostissa, joka lähetettiin vanhemmille, joilla on oppilaita koulussa.

– Tänään meillä oli koulussa tapahtuma, joka sai sekä ambulanssin että poliisin tulemaan kouluun. Poliisi tutkii tapahtumaa, mikä tarkoittaa, että emme voi antaa lisätietoja itse tapahtumasta. Voimme kuitenkin kertoa, että koululla ei ole enää tunnettua uhkaa.

Opiskelijat, joilla oli oppitunti luokkahuoneen vieressä, eivät saaneet tietää mitä tapahtui, eikä miksi luokka suljettiin.

– Kun meillä oli kuvaopetusta, luokkahuoneen vaihdosta oli vähän vaivaa ja ihmettelimme sitä. Opettajat kuitenkin sanoivat, että emme saaneet lähteä luokkahuoneesta, mikä yllätti meidät ja huomasimme, että opettajat olivat stressaantuneita. Tunnin jälkeen meille kerrottiin, että jotain oli tapahtunut, että poliisi oli tullut kouluun ja eristänyt alueen, mutta kaikki olivat rauhallisia, kertoo Sofiedalskolanista tuleva opiskelija, johon SVT on ollut yhteydessä.

Oppilaan vanhempi, jonka kanssa SVT on ollut yhteydessä, on kauhistunut tapahtumasta. Hän ei tiedä enempää kuin mitä mediasta on voinut lukea.

– Olen niin pahasti järkyttynyt, etten voi puhua siitä. Se on niin kauheaa. Ajattelen lasta, joka on ollut tuolle teolle alttiina, sanoo SVT:lle vanhempi, joka haluaa pysyä tuntemattomana.

Aiheeseen liittyen