Ruotsi. Aftonbladetille toimitettujen tietojen mukaan viisivuotias ja kuusivuotias lapsi on loukkaantunut kimmonneista luodeista, kun he kävelivät kävelysillalla. Lapset olivat ulkona leikkimässä.

Poliisi sai hälytyksen ammuskelusta lauantai-iltana 17.7. klo 20.15. Esikoulu- ja alakoulu-ikäiset lapset toimitettiin sairaalaan pian sen jälkeen.

– Ei ole mitään viitteitä siitä, että he olisivat olleet ammunnan kohteet, sanoo poliisin tiedottaja Helena Boström Thomas.

Yhteensä yhdeksän ihmistä on nyt pidätetty tutkinnan yhteydessä. Heitä epäillään kohtuullisen vakavien ruumiinvammojen tuottamisesta ja aserikoksista. Poliisi tai syyttäjänvirasto ei halua antaa mitään tietoja pidätetyistä tai siitä, onko heillä suhdetta lapsiin – eikä myöskään sitä, oliko ammuskelu yhteydessä rikolliseen ympäristöön.

– Rikostutkimuksen on ensin osoitettava tämä, sanoo Helena Boström Thomas.

Viimeistään ensi keskiviikkona klo 12.00 syyttäjän on päätettävä, pitäisikö pidätettyjä vaatia vangittaviksi vai ei.

Aftonbladetille toimitettujen tietojen mukaan myös yksi ammuskeluun osallistunut ja siinä loukkaantunut henkilö on hakeutunut lääkäriin.

– Kuulin laukaukset. Tämä on hirveän epämiellyttävää, koska minullakin on lapsia. Uskaltaako enää antaa lasten leikkiä keskenään ulkona, sanoo alueen asukas lehdelle.

Aiemmin heinäkuussa mies ammuttiin Flemingsbergin koulussa. Useat ihmiset sanovat, että tämäkään ei ollut ensimmäinen kerta, kun samanlaisia asioita alueella tapahtuu, lehti toteaa.

Kuva Aftonbladet.

Aiheeseen liittyen