Heinolan Lusissa Makkaramäen suoralla eilen torstaina 25.7.2019 noin kello 18.30 tapahtuneen vakavan liikenneonnettomuuden tutkinta jatkuu.

Onnettomuudessa oli osallisena kolme henkilöautoa. Onnettomuus oli tapahtunut, kun pohjoisen suuntaa menossa olleista henkilöautoista yksi oli ollut kääntymässä oikealle Palajärventielle ja hidastanut sen vuoksi. Tämän takana tulleet henkilöautot olivat joutuneet jarruttamaan välttääkseen törmäyksen. Yksi autoista osui edellä menevän auton takakulmaan ja ajautui vastaantulevien kaistalle törmäten pohjoisen suunnasta tulleen henkilöauton keulaan.

Tapahtumapaikalla on nopeusrajoitus 100 km/h, onnettomuus tapahtui päivänvalossa ja tienpinta oli onnettomuushetkellä paljas ja kuiva.

Onnettomuuden seurauksen vietiin kymmenen loukkaantunutta sairaalaan. Puolella heistä vähemmän vakavia vammoja, puolella vakavampia vammoja. Tämän hetken tiedon mukaan ainakin kahdella henkilöllä leikkaushoitoa vaativia vammoja, mutta ei hengenvaaraa. Pahiten loukkaantuneet olivat rikoksesta epäillyn kyydissä olleita matkustajia. Ajoneuvot vaurioituivat pahoin.

Liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja ajo-oikeudetta ajamisesta epäilty onnettomuuden aiheuttaja on täysi-ikäinen sysmäläinen mies. Ajo-oikeudetta ajo ei ollut ensimmäinen kerta hänelle.

Kuvat onnettomuusautoista: Poliisi.

Aiheeseen liittyen