torstai, 11 heinäkuun, 2024

Lounais-Suomen poliisi on selvittänyt Paraisten kananmunaongelman

Parainen. Kolme viikkoa sitten paraislaisten omaisuutta vahingoitettiin ja sotkettiin heittämällä kananmunia. Poliisi kirjasi tapauksista yhteensä kuusi rikosilmoitusta vahingonteosta tai lievästä vahingonteosta. Vahingonteot olivat tapahtuneet 25.10.2023 ja 28.10.2023 ilta-aikaan.  Munan heittämiset olivat vahingoittaneet ja sotkeneet taloja, ikkunoita ja autoja Parsbyn, Skräbbölen ja Bläsnäsin alueilla, kertoo poliisi.

Paikallinen poliisi tavoitti tekijät

Ilmoitustietojen, todistajien lausuntojen ja asianomistajien valvontakameratietojen perusteella paikallispoliisi pystyi tunnistamaan ja selvittämään tekijät, jotka olivat paikallisia 14-15-vuotiaita nuoria. Nuoret kutsuttiin vanhempiensa kanssa poliisiasemalle asioiden selvittämistä varten ja ilmeni, että samaiset nuoret olivat osallisia kaikkiin kuuteen tapaukseen. Nuoret eivät pystyneet antamaan järkevää selitystä teoilleen. Huolestuttavaa tapauksessa oli, että selvityksessä ilmeni osan kohteista ja kohdehenkilöistä mahdollisesti valikoituneen aikaisempien kaupungilla tapahtuneiden kohtaamisten perusteella. Kohdehenkilöt olivat esimerkiksi huomauttaneet nuorten käytöksestä aiemmin.

Tapaukset käsitellään sovittelumenetelmällä

Asianomistajat ja ”munarallin” osalliset ovat kaikki halukkaita sovittelemaan asiaa. Asian käsittely siirrettään viralliseen sovitteluun, missä osalliset pyrkivät sopimaan mahdollisista vahingonkorvauksista sovittelevassa hengessä.  Vahingonteko ja lievä vahingonteko ovat asianomistajarikoksia, joten onnistunut sovittelu mahdollistaa asianomistajien rangaistusvaatimuksen poistamisen ja rikosoikeudellisen käsittelyn päättämisen.

Olkaa kiinnostuneita nuorten tekemisistä

Poliisi kehottaa aikuisia kotona olemaan kiinnostuneita nuorten vapaa-ajan vietosta kaupungilla ja keskustelemaan nuorten kanssa tapahtumista. Nuorille on pystyttävä asettamaan rajoja ongelmien ilmetessä. Poliisi myös toivoisi aikuisia näyttämään mallia vastuun ottamisesta virheiden tapahtuessa.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT