lauantai, 22 kesäkuun, 2024

Maastokäyttöön tarkoitetun moottoripyörän hurjastelu liikenteessä Lohjalla

Lohja. Poliisi havaitsi 21.8. noin kello 21 Lohjalla valottoman ja rekisteröimättömän maastokäyttöön tarkoitetun moottoripyörän. Sen kuljettajana toiminut 15-vuotias poika kaasutteli poliisiaseman lähistöllä. Kun poliisi antoi pysähtymismerkin, kuljettaja pakeni paikalta. Partio seurasi moottoripyörää hälytysvalot ja -äänet kytkettyinä sekä pysäytysvaloa näyttäen.

Poliisi mittasi takaa-ajon aikana moottoripyörän nopeudeksi jopa 80 kilometriä tunnissa alueella, jossa nopeusrajoitus oli vain 40 kilometriä tunnissa. Välillä kuljettaja siirtyi ajoradalta jalkakäytävälle, ja ainakin yksi polkupyöräilijä joutui väistämään pakenijaa. Kuljettaja jatkoi pakoaan pysähtymättä myös sellaisissa risteyksissä, joissa hän olisi ollut väistämisvelvollinen.

Lopulta useita vaaratilanteita aiheuttanut ajomatka päättyi kuljettajan kaatumiseen. Kuljettaja yritti vielä paeta poliisia juosten, mutta poliisi tavoitti hänet nopeasti. Poliisi epäilee kuljettajaa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta ajo-oikeudetta ja ajoneuvorikkomuksesta. Poliisi takavarikoi moottoripyörän.

− Tapahtumahetkellä tien pinta oli märkä ja ilta alkoi hämärtyä. Crossimallinen moottoripyörä ei ollut tarkoitettu liikenteeseen, eikä kuljettajan ajo-oikeus ollut riittävä. Tässä tapauksessa oli monta vaaratekijää, mutta onneksi kukaan ei loukkaantunut, sanoo komisario Hannu Kontola.

Kuvituskuva.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT