Helsingin Kalliossa sijaitsevasta kerrostalohuoneistosta löytyi perjantaina 4.5.2018 kuolleena 52-vuotias nainen. Nainen löytyi, kun talonyhtiön huoltomies tarkasti asunnon, josta naapurit olivat ilmoittaneet tulevan poikkeuksellista hajua.

– Poliisin alustavien tutkimusten perusteella heräsi epäily, että nainen oli surmattu. Henkirikosepäily varmistui viikonlopun aikana suoritetussa oikeuslääketieteellisessä ruumiinavauksessa, kertoo rikosylikomisario Jari Koski Helsingin poliisilaitokselta.

– Tapausta tutkitaan tällä hetkellä rikosnimikkeellä murha, koska esitutkinnan tässä vaiheessa on syytä epäillä, että henkirikos on tehty vakaasti harkiten ja rikosta on kokonaisuutta arvostellen pidettävä törkeänä, Koski jatkaa.

Poliisi otti sunnuntaina 6.5.2018 rikoksesta epäiltynä kiinni 52-vuotiaan Michael Penttilän. Mies on tällä hetkellä pidätettynä, ja häntä tullaan esittämään vangittavaksi huomenna keskiviikkona. Miehen jäljille päästiin poliisin omien tutkimusten kautta. Mies on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Rikokseen ei epäillä liittyvän muita henkilöitä.

Esitutkinta on vasta alkuvaiheessa. Jotta törkeän rikoksen selvittäminen ei vaarantuisi, poliisi ei voi toistaiseksi kertoa tarkemmin rikoksen uhrista, rikoksen tekotavasta eikä epäillyn rikoksen olosuhteista.

Aiheeseen liittyen