Tamperelainen Najafi Tamim, 18, on tuomittu 3 vuoden 8 kuukauden vankeusrangaistukseen muun muassa kymmenestä raiskauksesta.

Tamim oli tavannut hieman yli 20-vuotiaan naisen tamperelaisessa kauppakeskuksessa. Tutustuminen johti siihen, että viikon sisällä mies raiskasi naisen kymmenen kertaa. Näin todetaan käräjäoikeuden tuomiossa.

Vammaisuutensa takia nainen oli avuttomassa tilassa. Hän ei kyennyt puolustamaan itseään eikä ilmaisemaan tahtoaan. Käräjien päätöksessä todetaan, että naisen terveydentila on laadultaan sellainen, että miehen on pitänyt se havaita.

Tuomiossa todetaan, että mies käytti hyväkseen naisen pelkotilaa ja avutonta tilaa. Tamim tuomittiin maksamaan naiselle raiskauksista korvausta 16 200 euroa.

Toinen tuomio tuli 14-vuotiaan tytön pahoinpitelystä. Tähänkin tyttöön mies oli tutustunut tamperelaisessa kauppakeskuksessa. Saman 14-vuotiaan tytön kanssa Tamim oli neljä kertaa sukupuoliyhteydessä. Siitä tuli tuomio törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Oikeus totesi, että 14-vuotiaan tytön ruumiillista koskemattomuutta oli loukattu ihmisarvoa alentavalla tavalla.

Oikeudessa mies kertoi uskoneensa, että 14-vuotias tyttö on yli 16-vuotias. Käräjien mukaan miehen on kuitenkin pitänyt tietää, että tyttö on alle 16-vuotias.

Oikeus ei pitänyt syytettyä luotettavana tyttöjen iän arvioijana. Miehen asunnolla vieraili suuri joukko teinityttöjä. Oikeudessa mies kertoi, että hän luuli vieraitaan 20-21-vuotiaiksi.
Nuorin asunnossa käyneistä tytöistä oli 12-vuotias, käräjien mukaan lapsi-ikäinen. Mies kertoi uskoneensa, että hänkin on 20-21-vuotias.

Jos luulee 12-vuotiasta 21-vuotiaaksi, niin kovin luotettavana ei voi pitää sitä arviota, kun syytetty luuli 14-vuotiasta yli 16-vuotiaaksi, päätteli käräjäoikeus.

Najafi Tamim tuomittiin maksamaan 14-vuotiaalle tytölle korvausta kärsimyksistä 11 000 euroa.

Tamim tuomittiin raiskauksista ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 3 vuoden 8 kuukauden vankeusrangaistukseen, ja hänet määrättiin pidettäväksi vangittuna. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Ilta-Sanomat

Aiheeseen liittyen