tiistai, 28 toukokuun, 2024

Mielenilmaus Kemin biotuotetehtaalla on päättynyt – lähes 30 mielenosoittajaa otettiin kiinni

Kemi. Metsä Groupin Kemin biotuotetehtaalla keskiviikkoaamuna 25.10.2023 alkanut mielenilmaus on päättynyt ja liikenneyhteydet tehtaalle toimivat, tiedottaa poliisi keskiviikkoiltana klo 20.00.

Poliisi antoi mielenilmaisijoille poistumiskäskyn ja ohjeisti mahdollisuudesta siirtää mielenilmaus toisaalle, jota kaikki eivät noudattaneet. Poliisi poisti iltapäivän ja alkuillan aikana luvatta Metsä Fibren biotuotetehtaan alueelle luvatta tunkeutuneet ja nostureihin kiivenneet kahdeksan aktivistia sekä muut aktivistit tehtaan porttien ulkopuolelta, jotka estivät tehtaan raide- ja tieliikenteen. Lähes 30 aktivistia, jotka eivät noudattaneet poliisin poistumiskäskyä, kiinniotettiin poliisilain perusteella rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi.

Mielenilmauksen takana olivat Greenpeacen tiedotteen mukaan Greenpeacen aktivistit. Joukossa oli useita eri kansallisuuksia suomalaisten aktivistien lisäksi. Korjauksena aikaisempaan poliisin tiedotteeseen, poliisin tiedossa ei ole, että mielenilmaukseen olisi osallistunut Elokapinan aktivisteja.

Aktivistit eivät totelleet poliisin määräyksiä ja tekivät passiivista vastarintaa poliisia kohtaan. Greenpeace tai aktivistit eivät olleet tehneet mielenilmauksesta poliisille kokoontumislain edellyttämää etukäteisilmoitusta.

Kuvituskuva, ei liity tapaukseen.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT