Helsinki. Narinkkatorilla Helsingin Kampissa järjestettiin lauantaina mielenosoitus. Noin kello 19.30 aikaan viiden hengen ryhmä meni kuvaamaan mielenosoitusta. Ryhmien välille syntyi aluksi sanallista riitaa, ja lopulta tilanne kärjistyi siten, että muutama mielenosoittaja pahoinpiteli mielenosoitusta kuvanneita henkilöitä.

Poliisi on kirjannut ilmoituksen viidestä epäillystä pahoinpitelystä. Poliisille kerrottiin, että viittä henkilöä lyötiin nyrkeillä ja lippukepeillä sekä yksi heistä kaadettiin maahan. Henkilön puhelin hajosi tässä yhteydessä. Myös siitä on kirjattu ilmoitus. Nimike on vahingonteko.

Kun poliisi saapui paikalle, paikalta lähti juosten karkuun useita henkilöitä. Poliisilla on tiedossa yhden rikoksesta epäillyn henkilöllisyys. Poliisi jatkaa asian tutkintaa.

Mielenosoituksen järjestäjä oli ilmoittanut mielenosoituksesta poliisille vain pari tuntia ennen tapahtumaa sähköpostiosoitteeseen, jota ei päivystetä jatkuvasti. Mielenosoituksesta on tärkeää tehdä asianmukainen ilmoitus, jotta poliisi ehtii varautua asiaan ja sijoittaa tarvittaessa partioita valvomaan yleistä järjestystä ja turvallisuutta. Ohjeet ilmoituksen tekemiseen: https://www.poliisi.fi/luvat/ilmoitus_yleisesta_kokouksesta.

Aiheeseen liittyen