Ruotsi. 40-vuotias mies ammuttiin kuoliaaksi ja 16-vuotias poika loukkaantui vakavasti Farstassa, Etelä-Tukholmassa tapahtuneessa ammuskelussa tiistai-iltana, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Poliisi sai tiistai-iltana 12.10. useita puheluita ampumisista Farstassa. Paikalta löydettiin kaksi loukkaantunutta, joista toinen vietiin sairaalaan ambulanssihelikopterilla.Varhain keskiviikkoaamuna poliisin tiedottaja Per Fahlström kertoi SVT:lle, että 40–45 -vuotias mies on kuollut. Toinen, 16-vuotias poika, on sairaalahoidossa vakavien vammojen vuoksi.

– Yksi henkilö löytyi asunnon oviaukosta ja toinen siitä lyhyen matkan päästä, kertoo poliisin tiedottaja Per Fahlström lehdille.

Asuinalueella oli yöllä käynnissä kuumeinen poliisioperaatio, jossa muun muassa helikopterin ja koirien avulla etsittiin jälkiä. Poliisi tutkii, onko tapahtumien kulku tallentunut valvontakameroihin. He myös keskustelevat alueen ihmisten kanssa ja toivovat sieltä tulevan vinkkejä tekijöistä.

Viime aikoina on samalla alueeella taphtunut useita ampumisia. Tiistaita edeltävänä yönä asutoa Höqdalenissa Etelä-Tukholmassa tulitettiin. Kukaan ei loukkaantunut, mutta poliisi tutkii tapausta murhan yrityksenä. Maanantai-iltana ammuttiin Farstassa. Todistajat näkivät kuinka kaksi polkupyöräilijää suuntasi useita laukauksia henkilöä kohti kuitenkaan häneen osumatta.

– Tarkastelemme aina, onko tällaisten tapahtumien välillä yhteys, mutta sitä on liian aikaista vahvistaa, sanoo poliisin tiedottaja Helena Boström Thomas lehdille.

Poliisi on aloittanut esitutkimuksen murhasta ja murhan yrityksestä. Ketään ei ole toistaiseksi teosta pidätetty.

Kuva: Aftonbladet.

***

Muutama tunti edellä kerrotun ampumisen jälkeen ammuskelua tapahtui myös muutaman kilometrin päässä sijaitsevassa Högdalenissa. Asukkaat kuulivat kovaa pauketta hieman kello 03. jälkeen. Yhden asunnon ikkuna tuhoutui, päivittää uutisointiaan SVT.

Aiheeseen liittyen