Pirkanmaan käräjäoikeudessa on syytettynä mies useiden viranomaisten nettisivujen häirinnästä. Tuomioesityksen mukaan mies tunkeutui haittaohjelman avulla tuhansiin tietojärjestelmiin.

Syytetty on hyökännyt järjestelmien avulla muun muassa useiden ministeriöiden ja eduskunnan nettisivuja vastaan. Syyttäjän mukaan hyökkäykset ovat jopa estäneet sivujen toiminnan.

Korvauksia aiheutuneista vahingoista vaativat Puolustusministeriö, Kansaneläkelaitos, Valkeakosken ammatti- ja aikuisopisto sekä CSC Tieteen ja tekniikan keskus. Sen sijaan Etelä-Suomen Aluehallintovirasto ja Eduskunnan kanslia eivät ole esittäneet tunkeutujille korvausvaatimusta.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet tänä ja viime vuonna Valkeakoskella. Mies tunkeutui yhteensä 1 500 tietojärjestelmään ja syyllistyi tuomiolauselman mukaan 3 500 tietomurtoon.

19-vuotias valkeakoskelaismies tuomittiin tänään torstaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa vuoden ehdolliseen vankeuteen törkeistä tietomurroista, törkeästä tietojärjestelmän häirinnästä ja vaaran aiheuttamisesta tietojenkäsittelylle.

Hänet myös tuomittiin maksamaan korvauksia yhteensä noin 3 400 euroa.

Mies mainosti YouTube-tilillään linkkiä, jonka kautta olisi päässyt lataamaan pelejä pelisivustolta. Ladattu tiedosto sisälsikin haittaohjelman, jonka avulla mies sai lataajien koneet haltuunsa

Lähde: YLE

Aiheeseen liittyen