Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Ahmed Mahamed Dualen, 26, raiskauksesta, pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen viime helmikuussa, mutta ei määrännyt miestä heti vangittavaksi.

Nyt Helsingin hovioikeus kovensi rangaistuksen 2,5 vuoden vankeusrangaistukseen tuoreella ratkaisullaan ja määräsi miehen heti vangittavaksi.

Mies tuli asiakkaaksi Helsingissä sijaitsevaan erotiikka-alan liikkeeseen ja tilasi yksityisen striptease-tanssin. Nainen oli sanonut useaan kertaan miehelle, ettei tanssin lisäksi liikkeessä myyty muita seksuaalisia palveluja.

Hovioikeus piti raiskausta tekotavaltaan vakavana. Kamppailutilanne kesti pitkään. Mies oli tilanteessa aggressiivinen ja teko jatkui keskeytyksestä huolimatta. Miehellä oli vakaa pyrkimys päästä sukupuoliyhteyteen. Väkivalta oli käsistä kiinni pitämistä, maahan painamista sekä voimakasta painamista. Tilanne oli jatkunut ainakin 40 minuuttia.

Raiskaus tapahtui alkuvuodesta 2015. Loppuvuodesta 2015 mies hyökkäsi kadulla tuntemattoman naisen kimppuun. Hän tuli ensin juttelemaan naiselle ja kysyi, mistä nainen oli kotoisin ja pyysi puhumaan arabiaa. Kun nainen pyysi miestä poistumaan, mies kuiskasi naisen korvaan, että hän on Isisin jäsen ja että kaikki naiset pitäisi raiskata. Hän huoritteli naista, löi nyrkillä ja tarttui kiinni hiuksista.

Nainen pääsi tilanteesta pois, mutta mies tuli uudestaan ja sanoi naiselle, että nainen ansaitsee tulla raiskatuksi, vaikka mies joutuisi istumaan siitä 30 vuotta. Nainen soitti poliisille ja pystyi antamaan hyvät tuntomerkit, sillä miehellä oli alkusyksyyn poikkeuksellinen päähine ”venäläistyylinen karvalakki” päässään.

Mies joutuu maksamaan vakavan raiskauksen uhriksi joutuneelle striptease-tanssijalle yhteensä 5 000 euron korvaukset kivusta, särystä ja henkisestä kärsimyksestä sekä pahoinpitelyn ja laittoman uhkauksen kohteeksi joutuneelle naiselle yhteensä 800 euron korvaukset kivusta, särystä ja henkisestä kärsimyksestä.

Lähde: Ilta-Sanomat

Aiheeseen liittyen