perjantai, 19 heinäkuun, 2024

Miestä ammuttiin Karlskronassa, asuntoja tulitettiin Kungsängenissä ja Malmössa

Ruotsi. Lauantaina 14.10. kello 19 löydettiin Karlskronasta Mariebergin alueelta ampumalla haavoitettu mies, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

– Rikos on tapahtunut kerrostalon sisäänkäynnin ulkopuolella. Loukkaantunut mies oli tajuissaan ja pystyi puhumaan ennen sairaalaan vientiä, kertoo poliisin tiedottaja Evelina Olsson SVT:lle.

Poliisi toimitti loukkaantuneen miehen sairaalaan, jossa häntä kuulustellaan myöhemmin. Partiot aloittivat todistajien kuulustelut rikospaikalla.

Luokittelu on murhan yritys ja törkeä aserikos.

***

Upplands-Bron kunnan Kungsängenissä sijaitsevaan rivitaloon ammuttiin laukauksia lauantai-iltana.

Vähän ennen puolta yötä poliisi sai useita soittoja kovista pamauksista talon ulkopuolella.

– Joku on ampunut taloa kohti ja poistunut sitten paikalta. Asunnossa oli kaksi naista, mutta kumpikaan heistä ei loukkaantunut, kertoo Tukholman poliisin tiedottaja Daniel Wikdahl SVT:lle.

Aftonbladetin tietojen  mukaan ammuskelu voi liittyä Foxtrot-verkostossa meneillään olevaan väkivallan aaltoon. Poliisi ei kuitenkaan halua vahvistaa sitä.

– Meillä ei ole siitä tietoa. Mutta yleensä kun tällaista tapahtuu, sillä on yhteyksiä meneillään oleviin konflikteihin rikollismaailmassa, Daniel Wikdahl sanoo lehdelle.

Kuva: SVT Nyheter.

***

Malmössa sijaitsevaan asuntoon ammuttiin laukauksia varhain sunnuntaiaamuna. Asunnon asukkaat olivat kotona ammuskelun tapahtuessa, mutta kukaan ei loukkaantunut.

Poliisi sai hälytyksen 15.10. vähän ennen kello kolmea. Aftonbladetin mukaan laukaukset ammuttiin ensimmäisen kerroksen asuntoon.

– Olemme löytäneet jälkiä, jotka viittaavat siihen, että kyseessä oli useampi kuin yksi laukaus, kertoo poliisin päivystävä Jerker Olsson SVT:lle.

Tapausta tutkitaan murhan yrityksenä ja törkeänä aserikoksena. Tähän mennessä ketään ei ole pidätetty.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT