perjantai, 14 kesäkuun, 2024

Suuri teollisuustilojen tulipalo Tumbassa – poliisi epäilee tuhopoltoksi

Ruotsi. Botkyrkan kunnan Tumbassa on aamuyöllä palanut  suuri teollisuustila, jota epäillään Foxtrot- rikollisjärjestön konfliktiin liittyväksi tuhopoltoksi, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Pelastuslaitos ja poliisi saivat hälytyksen tulipalosta Tukholman eteläpuolella15.10. kello 02.00.

– Kyseessä on laaja tulipalo suuressa, noin 5 000 neliömetrin teollisuustilassa. Myös useat lähellä pysäköidyt kuorma-autot ovat syttyneet tuleen, kertoi Södertörnin paloturvallisuusyhdistyksen päivystäjä Andreas Blomquist SVT:lle.

Paikalla työskenteli 30-40 pelastustyöntekijää neljältä eri paloasemalta.

– Emme aio sammuttaa tulipaloa, vaan pyrimme vain estämään sen leviämisen, Blomquist sanoo ja lisää, että lähistöllä ei ole asuntoja.

Sunnuntaiaamuna kello 07.20 pelastuslaitos tiedotti, että työt jatkuvat palopaikalla  suurimman osan päivästä, mutta leviämisvaaraa ei enää ole.

Henkilövahinkoja ei ole tiedossa, mutta poliisin mukaan alueella ja sen läheisyydessä on ihmisiä ollut työskentelemässä yön aikana.

– Arviomme tällä hetkellä on, että palo on tuhopoltto, minkä vuoksi olemme aloittaneet esitutkinnan törkeästä tuhopoltosta, Andreas Blomquist  sanoo SVT:lle.

Samoihin teollisuustiloihin kohdistui tammikuussa räjähdys, joka aiheutti suuren reiän julkisivuun. Niin silloin kuin nytkin henkilökuntaa oli rakennuksessa päivystyksessä tapahtuman sattuessa, kertoo Aftonbladet.

Aftonbladetin tietojen mukaan tulipalo voi liittyä Foxtrot-verkostossa meneillään olevaan konfliktiin. Poliisi ei sitä kuitenkaan vahvista.

Ketään ei ole toistaiseksi pidätetty tai epäilty palon sytyttämisestä.

Kuva: SVT Nyheter.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT