sunnuntai, 21 heinäkuun, 2024

Miestä ammuttiin Uppsalassa – kohteena piti olla ”Kurdiketun” sukulainen

Ruotsi. Uppsalan Salamäessä sijaitsevan asunnon rappukäytävästä löydettiin 12.9. aamulla ampumalla haavoitettu mies. Hänet toimitettiin sairaalaan hengenvaarallisten vammojen vuoksi, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

– Henkilö löydettiin kello 05.16. Meillä on syytä uskoa, että teko oli tapahtunut vain hetkeä aikaisemmin, sanoo Magnus Jansson Klarin poliisista Aftonbladetille.

Uhrin löytöpaikalle oli kirjoitettu ”kurdiketun sukulainen”.

Ammuskelun sanotaan olleen suunnattu ”Kurdikettuna” tunnetun jengijohtajan Rawa Majidin sukulaiseen, mutta SVT:n tietojen mukaan kyseessä on väärä henkilö.

Poliisin hypoteesi on, että ammutulla ei ole mitään yhteyttä meneillään olevaan jengikonfliktiin, kertoo SVT.

Tiistain ammuskelu on kolmas vakava väkivallanteko muutaman päivän sisällä Uppsalan alueella. Tällä hetkellä poliisi työskentelee metsästysvaiheessa, jossa he yrittävät löytää ampujaa tai ammuskeluihin liittyviä ihmisiä.

– Tilanne on vakava ja olemme aloittaneet laajamittaisen toiminnan, sanoo Mittin poliisialueen lehdistötiedottaja Magnus Jansson Klarin SVT:lle.

Poliisi työskentelee nyt intensiivisesti saadakseen kuvan paikan päällä tapahtuneesta. Todistajia kuulustellaan ja laaja alue on eristetty, lehdet kertovat.

– On monia merkkejä siitä, että nämä viime aikojen tapaukset liittyvät toisiinsa. Se on väkivallan kierre, joka tekee tilanteesta erittäin vakavan alueellamme juuri nyt, sanoo Jale Poljarevius, Mittin poliisialueen tiedustelupäällikkö SVT:n Morgonstudiossa.

Kurdikettuna tunnettu Rawa Majid johtaa Ruotsissa huumekauppaa pyörittävää jengiään ulkomailta. Hänen on arveltu oleskelevan Espanjassa.

Kuvassa Kurdikettu Rawa Majid. Kuva Aftonbladet.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT