lauantai, 9 joulukuun, 2023

MM-rallin osakilpailu sujui kaikin puolin poliisin odotusten mukaisesti

Jyväskylä/Jämsä. Poliisi varautui MM-rallin järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitoon Jyväskylän keskustassa ja Himoksella sekä liikenteenvalvontaan muun muassa reiteillä erikoiskokeille. Poliisi oli myös varautunut erilaisiin mielenilmauksiin, joista osasta oli tehty ilmoitus etukäteen ja osasta ei.

Erikoiskokeiden läheisyydessä ja siirtymillä erikoiskokeelta toiselle liikenne tilapäisesti ruuhkautui. Poliisi valvoi liikenteen sujumista ja suurissa määrin ylilyöntejä ei liikenteessä tänä vuonna todettu, kertoo komisario Teemu Karhunen.

Muutamia mielenilmauksia

Torstaina, perjantaina ja lauantaina Jyväskylässä järjestettiin ralleja vastustavia mielenilmauksia, joista poliisi on jo tiedottanut erikseen. Lauantain mielenilmauksesta oli tehty poliisille ilmoitus aiemmin. Lisäksi Jyväskylässä kiersi niin ikään ilmoituksen tehnyt mielenilmaisija auton ja peräkärryn kanssa esittäen kristillisiä perhearvoja puolustavaa sanomaa. Poliisiin otettiin asiasta yhteyttä, mutta mielenilmauksen sanamuodoissa ei ole rikottu lakia, Karhunen toteaa. Sama taho on osoittanut mieltään muun muassa Tampereella ja muissa kaupungeissa, jossa yhteydessä toiminnan laillisuutta on linjattu aiemmin.

Jyväskylässä juhlintaa vaihtelevasti, Himoksella rauhallista

Rallikansa ja muut tunnelmasta nauttivat ovat perinteisesti juhlineet viikonlopun yöt Jyväskylän keskustassa. Perjantaina poliisilla olikin runsaasti tehtäviä keskusta-alueella, mutta lauantaiyö vastasi tehtävämäärältään normaalia viikonloppua. Yleisöä majoittui tänä vuonna osittain Jämsän Himokselle, mikä saattoi rauhoittaa Jyväskylän juhlintaa.

Jämsään majoittunut ralliyleisö ei työllistänyt poliisia kohtuuttomasti. Poliisin tehtävämäärät rallien aikaan olivat kokonaisuutena arvioiden kohtuulliset suhteessa yleisömäärään. Osaltaan yleisömäärään sekä heidän aktiivisuuteensa vaikuttivat varmaan myös suomalaisten suosikkikuljettajien valitettavat keskeyttämiset perjantain erikoiskokeilla, Karhunen arvioi.

Yleisö lähti ralleilta pitkin sunnuntaita

Rallien palkintoseremonia päätti tapahtuman sunnuntaina iltapäivällä Himoksella ja paluuliikenne näkyi ysitiellä iltaan asti. Kun yleisöä oli majoittunut myös Jämsään, merkittävä määrä liikennettä lähti Jämsästä ysitietä sekä Tampereelle että Jyväskylään päin. Samoin Jämsästä lähdettiin Padasjoen kautta Lahden suuntaan.  Tämän lisäksi Jyväskylästä liikuttiin poispäin, joten ruuhkaa oli ajoittain myös näillä poistumisteillä.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT