Hämeenlinna. Poliisipartio oli pysähtyneenä liikennevaloihin tiistai-iltana Hämeenlinnan keskustassa, kun se havaitsi risteykseen tulevan moottoripyörän huomattavalla ylinopeudella keula ylhäällä. Partio lähti hälytysvalot ja -äänet sekä pysäytysvalo päällä moottoripyörän perään.

Moottoripyörän kuljettaja havaitsi poliisipartion ja lähti kiihdyttämään voimakkaasti vauhtiaan. Moottoripyörä pujotteli autojen välissä kaistoja vaihdellen huomattavalla ylinopeudella. Moottoripyörän nopeus oli yli 100 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 50 km/h.
Pakomatkan aikana moottoripyöräilijä käytti vastaantulevien ajokaistoja, kevyenliikenteenväyliä sekä viheralueita ja piha-alueita. Tapahtuma-aikaan muu liikenne oli vilkasta, joten poliisipartio luopui takaa-ajosta.

Paennut moottoripyörä ja sen kuljettaja oli tunnistettavissa. Partio tapasi paenneen nuorukaisen myöhemmin. Miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon, kertoo poliisi.

Aiheeseen liittyen