torstai, 30 toukokuun, 2024

Mopoilija ajoi poliisia karkuun Haapavedellä 90 km/h – kone vaihdettu, mopo takavarikkoon

Haapavesi. Mopoilija ei piitannut poliisin antamista pysäytysmerkeistä vaan jatkoi ajoaan. Kuljettaja pakeni partiota myös pyöräteitä pitkin, ennen kun hänet saatiin pysähtymään. Mopon vauhti oli kova, kertoo poliisi.

Oulun poliisilaitoksen liikenneyksikkö kohtasi keskiviikkona alkuillasta liikennevalvontatehtävällään Haapavedellä mopoilijan, joka ajeli pienellä mopollaan keulat pystyssä. Mopoilija ei piitannut poliisin antamista pysäytysmerkeistä vaan jatkoi ajoaan. Enimmillään hänellä oli vauhtia 90 kilometriä tunnissa 60 kilometrin nopeusrajoitusalueella, 50 kilometrin nopeusrajoitusalueella mopoilija ajoi yli 80 kilometriä tunnissa. Mopoilija pakeni partiota myös pyöräteitä pitkin, ennen kun hänet saatiin pysähtymään.

Mopon kilpi oli peitetty teipillä eikä mopon etujarru toiminut. Kulkupeliin oli vaihdettu sen verran tehokas kone, että mopo katsottiin muutetun moottoripyöräksi, joka olisi pitänyt  muutoskatsastaa. Näin ollen mopoilijaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä ajoneuvorikkomuksesta. Poliisi takavarikoi mopon ja määräsi mopoa kuljettaneen pojan ajokieltoon.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT