Norja. Nainen ammuttiin avoimella kadulla Frognerissa Oslossa  28.4. aamulla vähän ennen puoli kahdeksaa. Epäilty tekijä pidätettiin pian sen jälkeen autostaan E 18 -tien varrella noin seitsemän kilometrin päässä tapahtumapaikasta, kertoo Norjan yleisradio NRK.

Pidätetty mies on 30-vuotias. Tapettu nainen on 50-vuotias.

Poliisi tutkii nyt, onko murhan ja näiden kahden välillä olleen taloudellisen konfliktin välillä yhteys.

Murhattu nainen myi hiljattain kalliin huoneiston Oslossa selvästi alihintaan. Asuntoa oli laajennettu useilla rakennusluvan vastaisilla muutoksilla murhasta syytetyn miehen ollessa projektipäällikkö.

Murhasta syytetty mies ja hänen yrityksensä ovat olleet vastuussa tästä projektista. Mies on osallistunut myös toisen asunnon rakentamiseen, johon uhrin oli tarkoitus muuttaa. Molempia tapauksia on käsitelty käräjäoikeudessa, mutta päätöksillä ei ole vielä lainvoimaa.

Oslon käräjäoikeudessa syytetylle tuomittiin joulukuussa 11,8 miljoonan kruunun maksut hänen tappamalleen naiselle.

– Vaatimus vahingonkorvausvaatimuksesta johtui riitautetusta projektipäällikkösopimuksesta, mikä tarkoittaa, että hänen oli tehtävä korjaustöitä kiinteistöissä joista korvausta vaaditaan, kertoo asianajaja Marius Andreas Rød Bing Hodneland Advokatselskap AS:stä NRK: lle.

Murhasta syytetty mies on valittanut häntä vastaan nostetuista vahingonkorvausvaatimuksista .

Miehen piti myös auttaa pariskunnan uuden asunnon suuressa rakennushankkeessa. Hänet palkattiin projektipäälliköksi projektien rakentamiseen vuonna 2015, kertoo NRK.

Kuva: NRK.

Aiheeseen liittyen