Lapin poliisilla on tutkittavana Sodankylässä tiistai-iltana 27.4.2021 tapahtunut puukotus. Tapahtumassa loukkaantui kaksi henkilöä, joista toinen kuljetettiin sairaalahoitoon.

Yksityisasunnossa oli tapahtumahetkellä kolme henkilöä, kun asuntoon oli tullut yllättäen asunnossa olleille tuttu henkilö veitsi kädessään. Hän oli käynyt yhden asunnossa olleen henkilön kimppuun lyöden veitsellä. Toinen henkilö yritti estää lyönnin. Tämän jälkeen puukottaja poistui asunnosta. Poliisi tavoitti hänet samana iltana kotoaan.

Toiselle uhreista aiheutui vakavammat vammat ja hänet kuljetettiin Lapin keskussairaalaan. Hänen vammansa eivät ole hengenvaaralliset. Toisen vammat jäivät vähäisemmäksi.

Asunnossa olleet henkilöt ovat täysi-ikäisiä. Rikoksesta epäilty on paikkakuntalainen keski-ikäinen mies. Poliisi esittää häntä loppuviikolla vangittavaksi. Asiaa tutkitaan tapon yrityksenä ja törkeänä pahoinpitelynä. Esitutkinta on alkuvaiheessa. Kuulusteluja on suoritettu, mutta epäiltyä ei ole vielä päästy kuulemaan. Poliisi selvittää tutkinnassa muun muassa puukotuksen motiivia, tiedottaa Lapin poliisi.

Aiheeseen liittyen