lauantai, 20 huhtikuun, 2024

Nainen joutui nostohuijauksen uhriksi Oulun Toppilassa – kyseessä yleinen rikos

Oulu. Oululaisnainen joutui nostohuijauksen uhriksi perjantaina 15.3. alkuillasta Toppilassa, kertoo poliisi

Naiselle entuudestaan tuntematon mies oli huutanut pysähtyneestä autosta naiselle tarvitsevansa apua. Mies oli kertonut naiselle, että hänen lompakkonsa on varastettu, eikä hänellä ollut rahaa ostaa ruokaa äidilleen ja itselleen. Pankkitunnukset kuitenkin toimivat.

Mies oli pyytänyt, että nainen nostaa tililtään rahat, jotka mies siirtää verkkopankkinsa kautta ensin naisen tilille. Mies oli kehottanut naista nostamaan tililtä 600 euroa ja näyttänyt tälle kuittia tekemästään 600 euron rahasiirrosta. Tässä vaiheessa nainen oli alkanut epäillä asiaa huijaukseksi ja kieltäytyi nostamasta rahoja. Mies oli kuitenkin painostanut naisen nostamaan  hänelle 300 euroa, koska nainen oli miehen mukaan hänelle nyt velkaa. Mies ilmoitti tyytyvänsä puoleen summasta, jonka oli naiselle siirtänyt.

Kyseinen nostohuijaus on harmittavan yleinen rikos ja poliisi korostaa, että älkää koskaan nostako tuntemattomille rahaa, vaikka nämä näyttäisivät kuitin siirrosta ja vaikuttaisi, että asiassa ei ole mitään hämärää. Huijarit selittävät, että rahojen siirtymisessä on pankeista johtuvaa viivettä ja vakuuttavat rahojen näkyvän tilillä ennen pitkää. Kuitit ovat kuitenkin tekaistuja, eivätkä rahat todellisuudessa koskaan saavu nostajan tilille.

Asiaa tutkitaan lievänä petoksena.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT